Ψάχνετε για δουλεία;

Αν αυτό το διάστημα ψάχνετε για δουλεία θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην  οργάνωση και την προετοιμασία έτσι ώστε στην περίπτωση που προκύψει η όποια επαφή με κάποιο εργοδότη, να είστε σε θέση να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους.   Η συνέντευξη για την επιλογή προσωπικού εργασία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάθε υποψήφιο που επιθυμεί να προωθήσει τις επαγγελματικές ικανότητες και γνώσεις του. Για τον λόγο αυτό σε μια συνέντευξη εργασίας  θα ήταν καλό να  αποφύγετε κάποια από τα παρακάτω:  
  • Αν από την τελευταία σας εργασία φύγατε γιατί ο προϊστάμενος σας δεν είχε καλή συμπεριφορά, τότε δεν θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό, γιατί πιθανόν να μην δείξετε επαγγελματισμό, αλλά και τις απαραίτητες ικανότητες για να εργαστείτε σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.
  • Να ρωτήσετε από την πρώτη συνάντηση με έναν εργοδότη και πριν ακόμα σας γίνει κάποια προσφορά για εργασία, για τις αργίες, τις διακοπές και την άδεια που θα λάβετε. Σίγουρα όλες οι λεπτομέρειες είναι καλό να είναι γνωστές από την αρχή. Κάποια όμως θέματα  καλό είναι τα συζητήσουμε όταν πλέον θα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρόσληψη.
  • Αρκετοί εργοδότες κατά την διαδικασία για την εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού χρησιμοποιούν τις συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες. Για τον λόγο αυτό, αν σας ζητηθούν συστάσεις μην διστάσετε να δώσετε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας από κάποιο στέλεχος το οποίο θα μπορεί να πιστοποιήσει την ποιότητα της εργασίας και του χαρακτήρα σας.
  Όταν υπάρχει καλή προετοιμασία για μία συνέντευξη εργασίας τότε ένας υποψήφιος για εργασία μπορεί να δείξει επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση.
Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα