Το καλοκαίρι ζεσταίνει την απασχόληση.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος από τα «Νέα - Καριέρες» παίρνει συνέντευξη από τη Λη Όστεργκαρντ σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης του καλοκαιριού.

Ευκαιρίες απασχόλησης από εταιρίες καλλυντικών, τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και από ναυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσεις δημιουργούνται ενόψει της περιόδου του καλοκαιριού. Η μεγαλύτερη κινητικότητα για την κάλυψη των θέσεων αυτών σημειώνετε τον Μάιο και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, περίοδος κατά την οποία κλείνουν οι περισσότερες συνεργασίες. Όπως επισημαίνει στις " Καριέρες" η διευθύνουσα σύμβουλος της Randstad Hellas SA, κ. Λη Οστεργκαρντ - Αλεξανδροπούλου, οι εταιρείες αυτές ζητούν περισσότερα άτομα που θα απασχοληθούν στην λογιστική, τις προμήθειες, τη γραμματειακή υποστήριξη, την πληροφορική και την εξυπηρέτηση πελατών.

Σε ποιους κλάδους δημιουργούνται αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης την καλοκαιρινή περίοδο;

Παραδοσιακά, το καλοκαίρι προσφέρει ευκαιρίες για αύξηση της ζήτησης για έκτακτους υπαλλήλους σε διάφορους κλάδους. Πολλοί εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης συνηθίζουν να παίρνουν την ετήσια άδειά τους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αφήνοντας τις επιχειρήσεις τους με ελλιπές προσωπικό και την ανάγκη για  προσωρινή κάλυψη θέσεων. Έτσι, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στους ανέργους να αποκτήσουν εμπειρία και να δικτυωθούν δημιουργώντας νέες επαγγελματικές επαφές. Το καλοκαίρι επίσης, ξεκινούν πολλές διαφημιστικές καμπάνιες νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, ιδίως αυτών που σχετίζονται με τη θερινή περίοδο, όπως καλλυντικά, αντηλιακά, ποτά, προϊόντα διατροφής κ.λπ. Αυξημένη ζήτηση εποχιακών υπαλλήλων παρουσιάζεται επίσης στον ξενοδοχειακό κλάδο στους κλάδους εστίασης και διασκέδασης αλλά και στον κλάδο της ναυτιλίας.

Η προσωρινή εργασία είναι ο τέλειος τρόπος για τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Άτομα που επιθυμούν να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό έπειτα από κάποιο διάστημα αποχής, φοιτητές, και άτομα χωρίς σταθερή εργασία, είναι μερικοί από τους ιδανικούς υποψηφίους για εποχική εργασία κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ποιες δεξιότητες ζητούνται από τις εταιρείες αυτές;

Οι δεξιότητες που στην πραγματικότητα απαιτούνται, μπορεί να ποικίλουν αναλόγως τη θέση, την επιχείρηση  και τον κλάδο δραστηριοποίησης. Καθώς η ζήτηση για εργαζόμενους προσωρινής απασχόλησης αυξάνεται σε ειδικότητες όπως η λογιστική, οι προμήθειες, η γραμματειακή υποστήριξη, η πληροφορική και ο τουρισμός, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για υποψηφίους με συγκεκριμένες δεξιότητες, προσόντα και εμπειρία. Σε γενικές γραμμές, οι βασικές δεξιότητες που απαιτούνται σε όλους τους τομείς είναι η γνώση ξένων γλωσσών, η γνώση χειρισμού Η/Υ, οι ικανότητα επικοινωνίας και οι διαπροσωπικές δεξιότητες.

Πότε πραγματοποιούνται οι περισσότερες προσλήψεις; Πως πρέπει να κινηθεί ένας υποψήφιος («σχέδιο δράσης») για να βρει θέσεις που μπορεί να τον ενδιαφέρουν;

Η περίοδος προσλήψεων για τις καλοκαιρινές θέσεις ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εργαστούν κατά τη θερινή περίοδο θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την αναζήτησή τους διαβάζοντας τις αγγελίες που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα μας (www.randstad.gr) μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας καθώς και όλες τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες. Η ιστοσελίδα μας ενημερώνεται συνεχώς και οι υποψήφιοι καλούνται να την επισκέπτονται σε τακτική βάση.

Η υποβολή αίτησης για μια θέση που χειρίζεται η Randstad, είναι μία απλή διαδικασία και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα σύντομο βιογραφικό όπου θα αναφέρουν τα προσόντα, τις δεξιότητες και την εμπειρία τους. Ένα καλογραμμένο βιογραφικό σημείωμα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε θετική πρώτη εντύπωση σε έναν πιθανό μελλοντικό σας εργοδότη. Είναι σημαντικό να εστιάσετε στην ουσία και να αποφύγετε οποιαδήποτε υπερβολή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές καλές ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας καθώς και άλλες εταιρείες του κλάδου μας στις οποίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν.

Με τι προοπτικές κάνουν προσλήψεις οι εταιρείες την περίοδο του καλοκαιριού;

Συνήθης τακτική των εταιρειών είναι να προσλαμβάνουν άτομα για να βοηθήσουν κατά την περίοδο της αυξημένης ζήτησης των υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, καθώς επίσης και για να εξισορροπήσουν την απουσία των υπαλλήλων τους που απουσιάζουν σε άδεια διακοπών. Η διάρκεια της προσωρινής απασχόλησης μπορεί να κυμαίνεται από μια εβδομάδα εώς τρεις ή έξι μήνες και ίσως ακόμη περισσότερο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προκύψει η ευκαιρία για επέκταση της συνεργασίας μετά το πέρας της θερινής περιόδου, αλλά σίγουρα η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις εταιρείες και τους εργαζόμενους προσωρινής απασχόλησης είναι πολύ σημαντική.

Στην πραγματικότητα, οι θέσεις προσωρινής απασχόλησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσει κανείς εργασιακή εμπειρία και να επεκτείνει το δίκτυο των γνωριμιών του. Προτρέπουμε  πάντα τους υποψηφίους μας να αντιμετωπίζουν την προσωρινή εργασία με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζαν οποιαδήποτε άλλη μορφή απασχόλησης. Τους συμβουλεύουμε να αφοσιώνονται πλήρως στα καθήκοντά τους, να είναι αξιόπιστοι και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Κάθε εργασιακή θέση  στην οποία έχει απασχοληθεί ένας εργαζόμενος, ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας, προσθέτει αξία στην επαγγελματική του εμπειρία. Επίσης, μπορεί κανείς να εκπλαγεί από τις επαφές που μπορεί να κάνει κατά την προσωρινή του απασχόληση. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ενώ αρχικά τοποθετήσαμε κάποιον υποψήφιο για προσωρινή απασχόληση, μερικούς μήνες αργότερα μας ενημέρωσε ο πελάτης ότι θέλει να του προσφέρει μόνιμη απασχόληση. Γεγονός πάντως είναι ότι οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα με  συνεχή επαγγελματική εμπειρία, παρά άτομα με κενά διαστήματα στο βιογραφικό τους.

Υπάρχουν τυχόν «παγίδες» που πρέπει να αποφύγει κανείς;

Οι υποψήφιοι που έχουν αποδεχτεί κάποια προσφορά εργασίας, θα πρέπει να υπογράφουν πάντοτε σύμβαση εργασίας, να επιβεβαιώνουν ότι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ότι λαμβάνουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Συνιστούμε οι εργαζόμενοι να ζητούν πλήρη περιγραφή των θέσεων εργασίας στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Πως αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη ζήτηση φέτος σε σύγκριση με πέρσι;

Σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2009, παρατηρείται ανάκαμψη στις θέσεις ανειδίκευτων εργατών, καθώς και αύξηση της ανάπτυξης. Η ανάκαμψη αυτή συνεχίζεται και τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ. Συνήθως, η ανάκαμψη της ζήτησης για εργαζόμενους με εμπειρία (εξειδικευμένες ειδικότητες), εμφανίζεται 6 με 9 μήνες μετά την ανάκαμψη των θέσεων για τους ανειδίκευτους εργάτες, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, παρατηρείται μια ανάκαμψη στις θέσεις ανειδίκευτων εργατών σε παραδοσιακά βιομηχανικές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και το Βέλγιο, ενώ χώρες με προσανατολισμό κυρίως στην  παροχή υπηρεσιών, όπως η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο  υστερούν. Γενικά, η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χωρών ακολουθεί το μοντέλο των ΗΠΑ.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Κοινοτική οδηγία  για την Προσωρινή Απασχόληση,  όλες οι χώρες θα πρέπει να άρουν τους περιορισμούς που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας, ενώ θα πρέπει να επιτύχουν την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας, ώστε  εργαζόμενοι και εργοδότες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη αγορά.

Το γεγονός ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να θεσπιστούν θέσεις προσωρινής απασχόλησης ακόμα και στο δημόσιο τομέα και να καταργηθούν οι όποιοι περιορισμοί, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζονται τα οφέλη για την κοινωνία της εργασίας.

Στην Ελλάδα η κατάσταση της αγοράς εργασίας παρουσιάζει ακόμη προκλήσεις, αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι. Γενικότερα παρατηρείται μια σχετική αύξηση στη ζήτηση νέων θέσεων στις Πωλήσεις ,  στους ειδικούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media ) αλλά και τους επαγγελματίες που σχετίζονται με την συμμόρφωση της χώρας μας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως risk analysts, auditors, έλεγχο ποιότητας και compliance .

Ευκαρίες απασχόλησης απο την Randstad

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα