Ένα πλήρες προφίλ στα επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικό κομμάτι για την αναζήτηση εργασίας. Το προφίλ σας πρέπει σίγουρα να περιέχει την εργασιακή σας εμπειρία, την εκπαίδευσή σας, εθελοντικά projects που συμμετείχατε καθώς και οτιδήποτε σχετικό για την καριέρα σας (πιστοποιήσεις, σεμινάρια κλπ).

Όταν έχετε δημιουργήσει ένα ισχυρό προφίλ, μπορείτε να επικεντρωθείτε στο να χτίσετε ένα καλό δίκτυο επαφών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται συχνά και μπορείτε να αποφύγετε, τα οποία είναι:

  • Αποστολή απρόσωπων μηνυμάτων

Όταν θέλετε να συνδεθείτε με επαγγελματίες του κλάδου σας, είναι σημαντικό να επεξεργάζεστε το αυτοματοποιημένο μήνυμα που στέλνετε σε αυτές τις περιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα δείξετε ότι έχετε δώσει την απαραίτητη προσοχή στο δίκτυο που θέλετε να χτίσετε. Το μήνυμά σας μπορεί να περιέχει ενδεικτικά πληροφορίες για το ποιος/α είστε, πώς βρήκατε το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε και γιατί θέλετε να το προσθέσετε στο δίκτυο επαφών σας.

  • Απρόσωπος επαγγελματικός τίτλος

Το headline είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επαφές σας όταν επισκέπτονται το προφίλ σας. Ένα καλός επαγγελματικός τίτλος μπορεί να περιέχει την τρέχουσα ιδιότητά σας αλλά και τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον - αν αυτά τα δύο δεν είναι τα ίδια. Εδώ, οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές ώστε να είναι ορατό το προφίλ σας όταν κάποιος κάνει μία online αναζήτηση. Για να πάρετε ιδέες, μπορείτε να δείτε τι τίτλο έχουν οι συνάδελφοί σας ή επαγγελματίες του χώρου σας.

  • Ανεκμετάλλευτο υπάρχον δίκτυο επαφών

Τα περισσότερα επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθείτε με επαγγελματίες με τους οποίους ήσασταν στο ίδιο σχολείο ή πανεπιστήμιο ή είχατε συμμετοχή σε κοινά projects. Είναι πολύ πιο εύκολο να επεκτείνει κανείς το δίκτυο επαφών του όταν συνδέεται με άτομα που μοιράζεται κοινές εμπειρίες.

Στις μέρες μας, το networking είναι ισχυρό εργαλείο για την εύρεση εργασίας. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι χρησιμοποιείτε έξυπνα τα social media για τη δημιουργία ενός καλού δικτύου επαφών που μπορεί να σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας.