Συνέντευξη εργασίας

Συνέντευξη εργασίας: «Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας ζητείται συχνά από τον εκάστοτε υποψήφιο να μιλήσει για τον εαυτό του. Με αυτήν την ερώτηση ο συνεντευκτής θέλει να μάθει το πώς αυτο-ορίζεται ο υποψήφιος για εργασία, αλλά και με ποιον τρόπο θα επιλέξει να δομήσει την απάντησή του.

Μην το θεωρήσετε ως ευκαιρία να κάνετε μια αναδρομή στη ζωή σας καταλήγοντας στο σήμερα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε κάποια επίθετα για να περιγράψετε τον εαυτό σας και στηρίξτε την περιγραφή με σύντομα παραδείγματα, όπου αυτό χρειαστεί. Μιλήστε για τα ενδιαφέροντα και τις πρόσφατες ή νέες δραστηριότητές σας που σας προσδιορίζουν ως άτομο. Φροντίστε αυτά που θα αναφέρετε να καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος των πραγματικών σας ενδιαφερόντων και να μην περιοριστείτε στην αναφορά του πιο πρόσφατου ή του σημαντικότερου κατά τη γνώμη σας.

Ο χρόνος της συνέντευξης εργασίας είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε μην μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες. Ο συνεντευκτής θα προσπαθήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για οτιδήποτε του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Να είστε ειλικρινείς, σύντομοι και περιεκτικοί.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την συνέντευξη εργασίας πατήστε εδώ

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα