Συνέντευξη εργασίας

Σε μια συνέντευξη εργασίας σήμερα, η υποψήφια, μια συμπαθητική νεαρή γυναίκα, είχε στο βιογραφικό της κενά 2-3 χρόνων μεταξύ των δραστηριοτήτων της, εκπαιδευτικών ή επαγγελματικών. Όταν, λοιπόν, της ζητήθηκε να μας εξηγήσει τι έκανε στο διάστημα αυτό, εκείνη αρνήθηκε.

Είναι, φυσικά, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε υποψήφιου για συνέντευξη να επιλέξει εκείνος τι θέλει και τι όχι να απαντήσει σε έναν συνεντευκτή. Είναι, όμως, σημαντικό να αναγνωριστεί πως κάθε συμπεριφορά του υποψήφιου λαμβάνεται υπόψη από τον συνεντευκτή, στην προσπάθειά του να σχηματίσει μια σφαιρική εικόνα για το άτομο που έχει απέναντί του.

Είναι, επομένως, σημαντικό ο υποψήφιος να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Με το να αρνείται εξαρχής να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις, τον κάνει να φαίνεται αποστασιοποιημένος και ίσως μη συνεργάσιμος. Φυσικά, ο τρόπος που μπορεί να αρνηθεί, επηρεάζει και εκείνος την άποψη του συνεντευκτή.

Εάν, λοιπόν, προτιμάτε ως υποψήφιος για συνέντευξη να αποσιωπήσετε κάποια τέτοια στοιχεία, που θεωρούνται σημαντικά από κάποιον συνεντευκτή, φροντίστε να είστε ευγενικός και να ζητήσετε την κατανόησή του για αυτή σας την «έλλειψη συνεργασίας». Να θυμάστε πως είναι σημαντικό να φέρεστε επαγγελματικά και ευγενικά σε κάθε στιγμή της διαδικασίας συνέντευξης.

Για να προετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα στην καριέρα σας επισκεφθείτε το www.randstad.gr/blog

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα