Συνέντευξη εργασίας και πρώτη εντύπωση

Εάν τις επόμενες μέρες σας έχει προκύψει συνέντευξη εργασίας με κάποιο εργοδότη, τότε αυτό σημαίνει ότι το βιογραφικό σας επικράτησε μεταξύ άλλων και τώρα είστε σε θέση να προωθήσετε τα προσόντα σας, τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές σας γνώσεις, αλλά και την προσωπικότητα σας στο επόμενο εργοδότη σας. Τι απαιτείτε όμως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας  για την εύρεση εργασίας; Μα φυσικά να κάνουμε καλή πρώτη εντύπωση.

Μπορεί κάποιες συμβουλές να  ακούγονται δεδομένες, όμως εκεί θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας για να μπορέσουμε να  βγούμε νικητές και από αυτή την δοκιμασία. Αυτό σημαίνει ότι:

1.   Δεν θα πάμε στην συνέντευξη εργασίας χωρίς να έχουμε μάθει όσα περισσότερα μπορούμε για τον εργοδότη ο οποίος θα μας αξιολογήσει. Στοιχεία όπως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει, η διεύθυνση της εταιρίας, οι αξίες και οι στόχοι της εταιρίας, το οργανόγραμμα, αλλά και κάποια πρόσφατα οικονομικά στοιχεία είναι μερικά από αυτά που θα σας φανούν χρήσιμα στο να κατανοήσετε καλύτερα τον υποψήφιο εργοδότη.

2.   Δεν θα πάμε στην συνέντευξη χωρίς να έχουμε μελετήσει πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες για την θέση εργασίας, όπως αυτές αναγράφονται στην αγγελία που βρήκαμε δημοσιευμένη.

3.   Εφόσον μας έχουν καλέσει για συνέντευξη αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε συνάντηση με κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος. Προσπαθήστε μέσα από τα social media (Linkedin) να μάθετε περισσότερα πράγματα για τον συνομιλητή σας, όπως σε πιο τμήμα ανήκει και πόσα χρόνια βρίσκετε στην εταιρία.

4.   Κανονίστε την συνάντηση σας σε χρονικό διάστημα που θα σας επιτρέψει να φτάσετε έγκυρα και χωρίς άγχος. Επίσης προγραμματίστε τον χρόνο και το μέσο που απαιτείται για να φτάσετε, αφού πρώτα έχετε ελέγξει εγκαίρως την διεύθυνση σε ένα χάρτη.

5.   Φροντίστε το ντύσιμο σας να είναι επιμελημένο και τέτοιο ώστε να ανταποκρίνεται σε μια επαγγελματική συνάντηση. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνετε ακέραιες επιλογές.

Ακλουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορείτε να μειώσετε το άγχος σας για την συνέντευξη εργασίας, αλλά και να κερδίσετε την πρώτες εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα