Οι ειδικοί που ασχολούνται με το ανθρώπινο δυναμικό αναφέρουν ότι τα 2 πρώτα λεπτά σε μία συνέντευξη για επιλογή προσωπικού αποτελούν τα πιο σημαντικά για να κερδίσει κάποιος τις εντυπώσεις.

 

Σε αυτό το αρχικό διάστημα και  εφόσον έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την συγκεκριμένη συνάντηση, έχετε επιλέξει ένα επαγγελματικό ντύσιμο και έχετε φτάσει στην ώρα σας θα ακολουθήσουν τα εξής:

 

  • Το στέλεχος που θα διεξάγει τη συνέντευξη και ο υποψήφιος για εργασία θα συναντηθούν για πρώτη φορά
  • Θα έχουν μια πρώτη χειραψία και
  • και θα ακολουθήσει μια πρώτη ερώτηση με την οποία θα ξεκινήσει και η συνέντευξη για την επιλογή προσωπικού.

 

Μια αρχική ερώτηση που  συχνά γίνεται είναι «Πείτε μερικά πράγματα για εσάς;» Σε αυτή την περίπτωση αρκετοί υποψήφιοι απαντάνε σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση τους ή τα χόμπι τους.

 

Καθώς όμως η συνέντευξη εργασίας έχει συγκεκριμένο σκοπό και χρονική διάρκεια οι απαντήσει σε κάθε ερώτηση θα πρέπει να στοχεύουν στην προώθηση των ικανοτήτων σας, αλλά και τις στοιχείων εκείνων που στηρίζουν την καταλληλότητα σας για την θέση εργασίας που σας προσφέρετε.

 

Για να προκύψει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γνωρίζει κανείς σε ποια εταιρία έχει απευθυνθεί, ποια είναι η δραστηριότητα και τα προϊόντα της, αλλά και ποίες είναι οι απαιτήσεις σύμφωνα με την αγγελία για την οποία έγινε η αίτηση. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος  να χαθεί μία καλή ευκαιρία για απασχόληση.