Συμβουλές για το βιογραφικό

Δώστε προσοχή στην σύνταξη του βιογραφικού !

Κάποιοι υποψήφιοι κατά την διαδικασία εύρεσης εργασίας και στην προσπάθεια τους να έρθουν σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους εργοδότες, δε δίνουν την πρέπουσα σημασία στο βιογραφικό τους. Το αποτέλεσμα είναι να αποστέλλεται το βιογραφικό στις εταιρίες με ελλείψεις ή παραλείψεις και οι εργαζόμενοι να μην καλύπτουν τη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Όταν βρίσκονται στη σύνταξη του βιογραφικού τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν έχει μόνο σημασία το περιεχόμενο των πληροφοριών που εμπεριέχεται σε αυτό, αλλά και ο τρόπος σύνταξης αυτών των πληροφοριών. Έτσι, αν στο βιογραφικό καταγράφετε μόνο ο εργοδότης και η θέση εργασίας και δεν αναφέρονται οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα τότε μπορεί να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός πιθανού εργοδότη ώστε να τον καλέσει για κάποια συνέντευξη.

Επιπλέον, θα πρέπει ο υποψήφιος να αποφύγει την σύνταξη ενός βιογραφικού το οποίο θα περιέχει πληθώρα πληροφοριών, αλλά δε θα ξεχωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τον ίδιο και τον διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους. Όσο πιο σύντομο και πιο περιεκτικό, χωρίς περιττές πληροφορίες που κουράζουν τον αναγνώστη είναι το βιογραφικό τόσο ενδυναμώνονται οι πιθανότητες του υποψηφίου να κληθεί για συνέντευξη εργασίας .

Τέλος, θα πρέπει ο υποψήφιος να προσέξει ώστε το βιογραφικό του να είναι καλογραμμένο και να διευκολύνει την ανάγνωση.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα