Καθώς όμως η αγορά εργασίας βιώνει σημαντικές προκλήσεις πιθανόν να πρέπει να αναθεωρήσουμε σχετικά με την παραπάνω άποψη. Αυτό που τώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα εργοδότη είναι να μπορεί να επιβεβαιώσει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός υποψήφιου για εργασία που θα επηρεάσουν θετικά την απόφαση του για πρόσληψη .

Σε ορισμένες περιπτώσεις υποψήφιοι για εργασία εμφανίζονται απελπισμένοι και πρόθυμοι να “εξαπατήσουν” έναν εργοδότη σχετικά με το επαγγελματικό τους προφίλ. Οι εργοδότες στα πλαίσια της σύντομης ολοκλήρωσης της διαδικασίας εύρεσης προσωπικού μπορούν εύκολα να εξαπατηθούν και να φτάσουν στο σημείο να προσλάβουν ένα εργαζόμενο για τον οποίο θα επενδύσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα που θα δεν θα έχει καμία απόδοση .

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη αναδεικνύεται η σημαντική αύξηση της τάσης των υποψήφιων για εργασία να εξαπατούν, να υπερβάλουν, να ωραιοποιούν ή να λένε ψέματα σχετικά με το βιογραφικό τους , την συνοδευτική επιστολή ή την αίτηση που έκαναν για μια συγκεκριμένη εργασία. Σε μια από τις εταιρίες που έλαβαν μέρος σημειώθηκε ότι το 64% των υποψηφίων πού έλαβε μέρος σε συνεντεύξεις για εργασία υπερέβαλε για τα επιτεύγματα του ενώ το 71% δεν ήταν ακριβής σχετικά με την διάρκεια απασχόλησης τους για μία θέση εργασίας.

Τι μπορεί να κάνει ένας εργοδότης όμως για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα ; Ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να μάθουμε καλύτερα αν ο επόμενος υποψήφιος είναι κατάλληλος για την εταιρία μας , είναι o πλήρης έλεγχος του επαγγελματικού προφίλ του υποψηφίου από προηγούμενους εργοδότες . Σε κάποιες περιπτώσεις θα εκπλαγείτε πραγματικά με το τι μπορεί να σας μεταφέρει ένας προηγούμενος εργοδότης.

Αν πάλι δεν είστε σίγουροι οι σύμβουλοι της randstad μπορούν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα και να σας δώσουν λύσεις ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες hr. Επικοινωνήστε μαζί μας στο www.randstad.gr