Πρότυπο για την συνοδευτική επιστολή του βιογραφικού

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συνοδευτική επιστολή στην υποστήριξη της καταλληλότητάς σας ως υποψηφίου για κάποια θέση, αλλά δε γνωρίζετε πώς να τη συντάξετε; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα διευκολύνουν την προσπάθειά σας και θα αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας σας.

Στην επάνω δεξιά γωνία μίας συνοδευτικής επιστολής συνήθως υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας –όπως εάν στέλνατε κάποια επιστολή/ γράμμα. Από κάτω αριστερά γράφετε την ημερομηνία και μία γραμμή κάτω αναφέρετε το όνομα του ατόμου στο οποίο στέλνετε το βιογραφικό σας, τον τίτλο του, την εταιρία και τη διεύθυνσή της. Από κάτω γράφετε τη θέση ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί η προσφώνηση του ατόμου το οποίο θα λάβει το βιογραφικό και τη συνοδευτική σας επιστολή. Είναι σημαντικό να αναφέρετε την πηγή από όπου μάθατε για τη θέση και την ημερομηνία ανακοίνωσης. Στην περίπτωση που δε στέλνετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική σας επιστολή ως απάντηση σε κάποια αγγελία, είναι και πάλι απαραίτητο να τονίσετε τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θα ενδιαφερόσασταν.

Μέσα σε 2-3 συνήθως παραγράφους προσπαθείτε να πείτε εν συντομία για εσάς δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο πώς τα προσόντα σας ταιριάζουν με τα απαραίτητα προσόντα για τη συγκεκριμένη -κάθε φορά- θέση. Είναι εξίσου σημαντικό να τονίσετε το ενδιαφέρον σας για την εταιρία και να δείξετε πως γνωρίζετε για αυτή και η απόφασή σας να εργαστείτε εκεί είναι συνειδητή.

Να είστε σύντομοι και περιεκτικοί. Μην ξεπεράσετε σε καμία περίπτωση τη μία σελίδα. Να θυμάστε πως η συνοδευτική επιστολή δεν είναι το βιογραφικό σας με περισσότερα λόγια, αλλά ένας τρόπος να «πουλήσετε» καλύτερα την καταλληλότητά σας για μία συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Στο www.randstad.gr/blog θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις για την συνέντευξη εργασίας   και την εύρεση προσωπικού.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα