Σήμερα η προσωρινή απασχόληση αποτελεί έναν τρόπο για τις εταιρείες να βελτιώσουν τη λειτουργία και την αποδοτικότητά τους. Ωστόσο, η προσωρινή εργασία, ή εργασία ορισμένου χρόνου, μπορεί να αποδειχθεί, επίσης, πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη για πολλούς υποψηφίους. Ένα άτομο κατά την αναζήτηση εργασίας, μπορεί να επιλέξει αγγελίες εργασίας προσωρινής απασχόλησης για πολλούς λόγους. Αρχικά, η αλλαγή στην καριέρα του είναι μία καλή αιτία για να δοκιμάσει μία εργασία προσωρινής απασχόλησης, ώστε να μπορέσει να καταλήξει εάν ο συγκεκριμένος κλάδος του ταιριάζει και μπορεί να προσαρμοστεί εκεί. Ένας άλλος λόγος για την απόφαση ενός ατόμου να προσανατολιστεί στην προσωρινή απασχόληση, είναι ότι ίσως βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας του. Έτσι, με το να απασχοληθεί σε έναν οργανισμό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να αναπτύξει και να εξελίξει τις ικανότητές του, να διευρύνει το επαγγελματικό δίκτυο του και να βιώσει από κοντά την εργασία και το εταιρικό περιβάλλον.

 

Η Randstad θεωρεί ότι η προσωρινή απασχόληση μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη από πολλές απόψεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία ενός υποψηφίου. Για αυτό τον λόγο στο παρόν άρθρο, μοιράζεται μαζί σας τρεις λόγους που μπορεί να διευκολύνει την αναζήτηση εργασίας και να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καριέρα που θέλετε να χτίσετε.

 

Με την προσωρινή απασχόληση μπορείτε, λοιπόν, να…

 

  • Έρθετε σε ουσιαστική επαφή με την εταιρεία στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε

 

Πολλές φορές η προσωρινή απασχόληση μπορεί να είναι ο τρόπος για να γίνετε μέλος την εταιρεία των ονείρων σας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πολλοί εργαζόμενοι ξεκίνησαν την καριέρα τους σε μία εταιρεία με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης και πλέον εργάζονται σε μόνιμη βάση στη συγκεκριμένη εταιρεία. Μη διστάσετε να κυνηγήσετε την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει και φροντίστε να δείξετε ενεργά το ενδιαφέρον σας για απασχόληση εκεί. Μπορεί, αρχικά, να μην υπάρχει μία θέση εργασίας μόνιμης απασχόλησης, ωστόσο το ενδιαφέρον σας να κάνετε το ξεκίνημά σας με αυτόν τον τρόπο, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί και πολύ πιθανόν να είστε η πρώτη επιλογή που θα κάνουν οι εργοδότες σε περίπτωση που αναζητούν μόνιμο προσωπικό για την επιχείρησή τους.

 

  • Γεμίσετε ενδεχόμενα κενά στο βιογραφικό σας

 

Σε περίπτωση που διανύετε μία περίοδο που δεν εργάζεστε, θα ήταν ωφέλιμο να αξιοποιήσετε μία ευκαιρία για προσωρινή απασχόληση. Αναζητήστε αγγελίες για δουλειά προσωρινής απασχόλησης και βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Έτσι στο μέλλον σε μία συνέντευξη εργασίας για μία εργασία αορίστου χρόνου, θα έχετε στο βιογραφικό σημείωμα σας μία απασχόληση τον καιρό που δεν εργαζόσασταν σε κάτι μόνιμο. Οι recruiters βλέπουν τη συγκεκριμένη κίνηση ως κάτι θετικό, εφόσον δείχνετε ότι είστε ένας δραστήριος εργαζόμενος που ξέρει να αξιοποιεί ευκαιρίες.

 

 

  • Τελειοποιήσετε τις δεξιότητές σας

 

Πέρα από τη συμπλήρωση των κενών στο βιογραφικό σας, όπως ήδη αναφέραμε, με μία προσωρινή απασχόληση θα έχετε την ευκαιρία να τελειοποιήσετε χαρακτηριστικά της εργασίας σας που πιστεύετε ότι χρειάζονται βελτίωση. Επίσης, είναι μία χρήσιμη ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με νέα εργαλεία εργασίας και νέα συστήματα. Ακόμη, η επαφή με νέους συναδέλφους είναι πολύ πιθανό να σας δώσει διαφορετική οπτική σε πολλά εργασιακά θέματα.

 

Η Randstad συμβουλεύει να αξιοποιήσετε όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να καταλήξετε σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Κάντε εκτενή αναζήτηση εργασίας και αναζητήστε αγγελίες εργασίας που ταιριάζουν στο δικό σας προφίλ.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!