Μέσα Kοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και HR

Η Λι Οστεργκαρντ - Αλεξανδροπούλου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad) σχολίασε στο άρθρο της  Μ. Λιλιοπούλου (Εφημερίδα το Εθνος - εργασία, Δευτέρα 1η Μαρτίου 2010, σελ.23) τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικές δικτύωσης (social media)  κατά την διάρκεια της διαδικασίας εύρεσης προσωπικού.

Συγκεκριμένα δήλωσε:  Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όχι μόνο για το Ανθρώπινο Δυναμικό, αλλά για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες. Έχει αποδειχθεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στο οποίο όμως δε μπορούμε να βασιστούμε 100%.

Στη Randstad δίνουμε μεγάλη σημασία στις προσωπικές και επαγγελματικές συναντήσεις, στις συστάσεις που λαμβάνουμε από προηγούμενους εργοδότες, στην αξιολόγηση δεξιοτήτων μέσα από τεστ (προσωπικότητας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών), καθώς και στα αντίγραφα των ακαδημαϊκών γνώσεων και δεξιοτήτων που ζητάμε από κάθε υποψήφιο.

Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσουμε συμπληρωματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από την καθημερινή μας επαφή με τους υποψηφίους, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο προφίλ που παρουσιάζουν ηλεκτρονικά και στην προσωπική συνάντηση.

Όλες οι διαδικασίες που χρησιμοποιήσουμε εφαρμόζονται για να εξασφαλίσουμε ότι τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τους υποψηφίους είναι αληθή πριν τους προτείνουμε κάποια μελλοντική συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει η Randstad πατήστε εδώ Δείτε την παρουσία της Randstad στα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα