Τα λογιστικά είναι ένας κλάδος που προσφέρει πολλές προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα σας. Οι εταιρείες, σήμερα, χρειάζονται ικανά άτομα για το λογιστήριο, που μπορούν να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν αποτελεσματικά όποιο πρόβλημα προκύψει. Καθώς, πλέον, το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα λογιστικά υπόκειται σε διαρκείς αλλαγές, ένας επαγγελματίας λογιστής που έχει γνώση των διατάξεων και διάθεση για την εργασία του είναι ένας πολύ χρήσιμος εργαζόμενος σε μία εταιρεία.

 

Για επιτυχημένη εργασία στα λογιστικά χρειάζεται ένα σύνολο δεξιοτήτων, πέρα από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Οι συγκεκριμένες δεξιότητες είναι κάποια soft skills και hard skills τα οποία είναι απαραίτητα στον κλάδο και βοηθούν τους εργαζομένους να εξελιχθούν.

 

Πώς μπορείτε, ωστόσο, να προβάλλετε τις συγκεκριμένες δεξιότητες και να δείξετε σε έναν recruiter ότι είστε ο υποψήφιος που αναζητά; Παρότι στις αγγελίες εργασίας αναφέρονται συγκεκριμένα soft skills, μέσα από το βιογραφικό σας , ίσως είναι λίγο δύσκολο να τα αναφέρετε αναλυτικά και να εξηγήσετε πώς αυτά σας έχουν βοηθήσει να χτίσετε ένα επαγγελματικό προφίλ. Έτσι, μέσα σε ένα cover letter μπορείτε να αναλύσετε περαιτέρω τους λόγους που θεωρείτε ότι είστε το καταλληλότερο άτομο για εργασία στα λογιστικά και, πιο συγκεκριμένα, ως βοηθός λογιστή.

 

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να συντάξετε ένα κατάλληλο cover letter για εργασία ως βοηθός λογιστή;

 

Οι recruiters θέλουν να διαπιστώσουν ότι μπορείτε να συνδυάσετε το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο και τις δεξιότητές σας για να επιτύχετε αποδοτική εργασία.

 

  • Δεξιότητες σχετικά με τα λογιστικά – αναλύστε στο cover letter σας τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει στα λογιστικά. Γνωρίζετε τις νομοθετικές διατάξεις; Είστε εξοικειωμένος με τα λογιστικά προγράμματα; Προβάλλετε τις γνώσεις σας και τις συνδυάστε τις με τα προσόντα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση εργασίας.
  • Διοικητικές δεξιότητες – Οι διοικητικές δεξιότητες είναι απαραίτητες στα λογιστικά, ιδιαίτερα για τη θέση βοηθός λογιστή. Αναφέρετε στο cover letter σας τις δεξιότητες που είναι πλέον απαραίτητες στα λογιστικά όπως οργανωτικές δεξιότητες, ικανότητες αποδοτικής διαχείρισης χρόνου και δείξτε ότι ταιριάζετε απόλυτα με τη θέση εργασίας.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στα λογιστικά, αναφέρετε στο cover letter σας τους λόγους που σας ώθησαν να προχωρήσετε σε αναζήτηση εργασίας. Δείξτε ότι είστε ένας εργαζόμενος με διάθεση να μάθει πράγματα και να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα του. Η διάθεση για εργασία είναι πολύ σημαντική και, να είστε σίγουροι, ότι γίνεται αντιληπτό από τους recruiters.

 

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

 

  • Το μέγεθος του cover letter – δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μία σελίδα.
  • Η εμφάνισή του – ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη

 

 

Καλή επιτυχία!