Καριέρα

Ακόμα και όταν κάποιος εργάζεται σε κάποια  συγκεκριμένη θέση εργασίας για αρκετά χρόνια είναι πολύ  πιθανόν να προκύψει ανάγκη για γίνει αλλαγή στην καριέρα του. Πρώτου όμως ληφθεί η όποια οριστική απόφαση είναι σημαντικό να αναλογιστείτε τα παρακάτω:

  1. Καταγράψτε το αντικείμενο με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά.
  2. Εντοπίστε τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία που επιθυμείτε και δείτε αν τις διαθέτετε. Αν δεν τις διάθετε πιθανόν θα χρειαστείτε κάποια σχετική εκπαίδευση.
  3. Στον εργοδότη στον οποίο ήδη εργάζεστε πιθανόν να υπάρχει η δυνατότητα για  απασχόληση σας σε νέο αντικείμενο. Συζητήστε με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και δηλώστε το ενδιαφέρον σας.
  4. Ενεργοποιήστε το δίκτυο επαφών σας και προσπαθήστε να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις ευκαιρίες καριέρας που υπάρχουν αυτό το διάστημα στην αγορά.
  5. Διαμορφώστε το πλάνο σας για την αναζήτηση εργασίας και εντοπίστε τα μέσα που δημοσιεύουν τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν.
  6. Εφόσον έχετε σκεφθεί να αλλάξετε καριέρα θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη ευελιξία στην περίπτωση που  η νέα θέση εργασίας σας δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (παροχές, απολαβές, κλπ) με την τρέχουσα εργασίας σας.

Αν έχετε ήδη λάβει την απόφαση σας για αλλαγή καριέρας μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που χειρίζεται η Randstad στο http://www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα