Καριέρα

Η έννοια της «καριέρας» έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα. Κάποτε οι εργαζόμενοι ξεκινούσαν πιθανόν από κάποια χαμηλή στην ιεραρχία θέση απασχόλησης και «ανέβαιναν» ιεραρχικά ανάλογα με την εμπειρία και τα πτυχία τους. Δύσκολα έφευγαν από κάποια εταιρία για να πάνε σε κάποια άλλη, εκτός εάν ήταν δυσαρεστημένοι ή οι ευκαιρίες και οι προοπτικές για καριέρα σε ένα νέο εργοδότη ήταν πολύ καλύτερες.

Σήμερα, είναι γεγονός πως σπάνια ένας εργαζόμενος ξεκινά και τελειώνει την καριέρα του στην ίδια εταιρία. Οι αλλαγές πλέον είναι συχνές, καθώς η αγορά εργασίας λειτουργεί με συμβάσεις απασχόλησης τόσο για μόνιμη απασχόληση (αορίστου χρόνου) όσο και για προσωρινή απασχόληση.

Τι γίνεται, λοιπόν, τώρα με την «καριέρα»; Πώς ένας εργαζόμενος να χτίσει σήμερα μια καριέρα; Σίγουρα απαιτείτε μεγαλύτερος κόπος, προσπάθεια, αλλά και δημιουργικότητα  ώστε οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και να προσαρμοστούν άμεσα  νέες συνθήκες που δημιουργούνται.

Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό ξεκινώντας την επαγγελματική του δραστηριότητα ένας εργαζόμενος, να έχει διαμορφώσει ένα πλάνο για το πώς θα ήθελε να εξελιχθεί και να χτίσει την καριέρα του. Το πλάνο αυτό όμως, στην πορεία πιθανόν θα χρειαστεί να αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αλλά και των επαγγελματικών εμπειριών και δεξιοτήτων που έχει αποκτήσεις ένας εργαζόμενος.

Στο www.randstad.gr/εύρεση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας/αναζήτηση_εργασίας.htm θα βρείτε θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να σας πάνε ένα βήμα πιο κοντά στους επαγγελματικούς σας στόχους και την καριέρα που θέλετε να χτίσετε, και στείλτε μας το βιογραφικό σας τώρα!

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα