Νιώθετε, κάποιες φορές, ότι τα καθήκοντα που έχετε να εκπληρώσετε μέσα στη διάρκεια της μέρας σας ξεπερνούν; Αισθάνεστε ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος να φέρετε σε πέρας τις υποχρεώσεις της δουλειάς σας και ότι δεν είστε συνεπείς απέναντι στα εργασιακά σας καθήκοντα ; Ίσως ήρθε η ώρα να οργανώσετε πιο αποτελεσματικά το χρόνο που αφιερώνετε στη δουλειά σας.

Η πρώτη ενέργεια που θα πρέπει να κάνετε, για την αποτελεσματική διαχείριση του εργασιακού σας χρόνου, είναι η οργάνωση και καταγραφή των υποχρεώσεων σας , στην αρχή κάθε μέρας. Επιπλέον, καλό θα είναι να καταγράψετε τρόπους υλοποίησης και να θέσετε προτεραιότητες με σειρά σημαντικότητας για την εργασία σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ακριβώς τι και πώς πρέπει να γίνει, κατά τη διάρκεια της μέρας και πού θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα. Στο ημερήσιο χρονοδιάγραμμα που θα κάνετε, φροντίστε τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις της δουλειάς  σας να τις εκπληρώνετε, κατά τις ώρες που είστε πιο προσηλωμένοι στην εργασία σας για να είστε και πιο παραγωγικοί.

Τέλος, αποφύγετε, όσο γίνεται, τη διαχείριση πολλαπλών καθηκόντων για να μην κάνετε λάθη και για να μη σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο από σημαντικές δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν.

Βρείτε τις υπόλοιπες συμβουλές για την ανάπτυξη της καρίερας σας στο www.randstad.gr/blog
Καταχωρήστε το βιογραφικό σας στο www.randstad.gr