Έχετε παρακολουθήσει πότε αγώνα ποδοσφαίρου ; Βλέποντας την περασμένη εβδομάδα έναν αγώνα στην τηλεόραση έκανα μια συσχέτιση με την καριέρα και την εύρεση εργασίας.

Γνωρίζετε την κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε ;

Στο ποδόσφαιρο πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο διαιτητής ενημερώνει για την κατεύθυνση που θα έχει η κάθε ομάδα καθορίζοντας την εστία που θα υπερασπιστεί. Αν κάποιος από τους παίκτες δεν ακολουθήσει την σωστή κατεύθυνση η ομάδα του θα κινδυνέψει να δεχθεί αυτογκόλ και να χάσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την εύρεση εργασίας. Πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση κατά την αναζήτηση εργασίας με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βρουν εργασία ή όπως θα λέγαμε ποδοσφαιρικά δεν μπορούν να βρουν το ‘τέρμα’ που θα σκοράρουν.

Υπάρχει πλάνο ή απλά προχωράμε και σε κάποια στιγμή σταματάμε χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο περιλαμβάνει αρκετή στρατηγική και πλάνο μέχρι να έρθει η νίκη στο παιχνίδι. Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ποδοσφαιριστές που ενώ τρέχουν και πασάρουν την μπάλα κάποιες στιγμές να σταματάνε χωρίς λόγο και να μην ξέρουν τη να κάνουν. Σε αυτή την περίπτωση ο αντίπαλος πολύ πιθανόν να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και να απειλήσει το τέρμα μας. Στην εύρεση εργασίας αν δεν υπάρχει πλάνο μπορεί να μας στοιχίσει χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Όπως και στο ποδόσφαιρο έτσι και στην εύρεση εργασίας σκοπός μας είναι να ‘σκοράρουμε’ χωρίς να σταματάμε από εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Αν προκύψουν δυσκολίες σταματάμε ή συνεχίζουμε για να επιτύχουμε τον στόχο μας;

Σε αρκετούς περιπτώσεις ομάδες που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ή που έχουν συναντήσει λανθασμένες υποδείξεις διαιτητών που ωφελούν τον αντίπαλο δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το παιχνίδι με το μέρος του με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να γνωρίσουν σημαντικές αποτυχίες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν ψάχνουμε για την επόμενη θέση εργασίας. Ο δρόμος δεν θα είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Η απόρριψη ή αποτυχία δεν θα πρέπει να μας απογοητεύει. Θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωράμε. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου πολλές ομάδες που είχαν την επιμονή και την υπομονή, παρά τις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να γνώρισαν κατά την διάρκεια του αγώνα , γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες και κέρδισαν παιχνίδια που φαίνονταν χαμένα.

Κάποιες φορές οι συμβουλές που χρειαζόμαστε στην καριέρα μας βρίσκονται στην καθημερινή μας ζωή , ακόμα και σε δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο.

Μάθετε περισσότερα για την καριέρα σας στο: www.randstad.gr