της Φ. Λαλαούνη - Randstad Hellas  - Senior Branch Manager, Professionals

1)      Τι προσέχετε σε ένα βιογραφικό υποψηφίου Software Engineer;

Όταν λαμβάνουμε ένα βιογραφικό για θέση Software Engineer, το πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι το πτυχίο.  Ανάλογα με το επίπεδο της θέσης δίνουμε επίσης σημασία στις δεξιότητες, την προϋπάρχουσα εμπειρία και την έκταση της εμπειρίας σε Project Management.

2)      Ζητάτε κάτι «καινούριο» εν μέσω κρίσης από τους Software Engineers; Αρκεί η πρακτική γνώση;

Πέρα από τις δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί μέσα από την εργασιακή εμπειρία, εξίσου σημαντικά στοιχεία είναι το κίνητρο που διαθέτουν, το πόσα γνωρίζουν για την εταιρεία και το κατά πόσο είναι φιλόδοξοι και αφοσιωμένοι.   Τα δύο τελευταία στοιχεία αποτελούν μια δικλείδα ασφαλείας για την εταιρεία, αφού ίσως θα μπορούσαν να εγγυηθούν την μακροχρόνια παραμονή των στελεχών της σε αυτή.

Εξάλλου, σε υψηλότερες θέσεις, δεδομένης της δυσκολίας εύρεσης έμπειρων στελεχών στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, οι εταιρείες συνηθίζουν να ικανοποιούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

3)      Τι θα συμβουλεύατε έναν τελειόφοιτο αντίστοιχης σχολής που ξεκινά τη σταδιοδρομία του;

Η προσωπική μου πρόταση προς τους τελειόφοιτους των αντίστοιχων σχολών που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν καριέρα σαν Software Engineers είναι να είναι ανοικτοί στο σύνολο των προτάσεων που δέχονται.  Να μην απορρίπτουν προτάσεις για δουλειά ακόμα και όταν αυτές αφορούν θέσεις προσωρινής απασχόλησης. Η ζήτηση για προσωρινή απασχόληση εξάλλου αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη τάση για τα ελληνικά εργασιακά δεδομένα και προβλέπεται ότι θα συναντήσει μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον.