Τα τελευταία χρόνια λόγω της ταχύτατης τεχνολογικής ανάπτυξης, οι θέσεις εργασίας στο digital marketing έχουν γίνει περιζήτητες. Ανάλογα με τα καθήκοντα και το κύριο αντικείμενο απασχόλησης, οι ρόλοι διαφέρουν. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες του κλάδου.

Social Media Marketing

Οι θέσεις εργασίας marketing που σχετίζονται με τα social media κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς η θέση των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητά μας είναι πλέον εδραιωμένη. Η προώθηση μίας εταιρείας σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται από ένα άτομο με εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βασικές δεξιότητες που απαιτούνται είναι ο πολύ καλός χειρισμός των κοινωνικών δικτύων, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η γνώση των θετικών και αρνητικών σημείων του κάθε μέσου.

Content Marketing
Η ειδικότητα του Content Marketing απευθύνεται σε άτομα που ειδικεύονται στη γραφή κειμένων, ικανά να διατηρούν τους υπάρχοντες πελάτες αλλά και να προσελκύουν νέους. Όταν ένα άτομο που απασχολείται στη συγκεκριμένη κατηγορία μάρκετινγκ συνδυάζει και τις απαιτούμενες δεξιότητες του digital marketing, τότε είναι πιθανό να κάνει την εταιρεία του να ξεχωρίσει και να την αναδείξει σε μία από τις κορυφαίες.

Viral Marketing
Το Viral Marketing σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση και προώθηση της εταιρείας και των υπηρεσιών που προσφέρει, συνήθως μέσα από βίντεο στο διαδίκτυο, blogs και προωθητικά emails. Τα άτομα που απασχολούνται στο συγκεκριμένο τμήμα marketing στοχεύουν στη μέγιστη προσοχή της αγοράς στο προϊόν ή στην υπηρεσία που προωθούν.

PPC Executive

Ο ρόλος της συγκεκριμένης θέσης, είναι απλός: στόχος ενός εργαζομένου ως στέλεχος PPC (Pay Per Click)  είναι να καταφέρει να αναδείξει την εταιρεία και να τη φέρει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.  

Οι θέσεις εργασίας στο digital marketing ποικίλουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εταιρείας και των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προωθεί. Ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας σε θέσεις digital marketing, συντάξτε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατάλληλο για τον κλάδο και εξελιχθείτε σε έναν ξεχωριστό υποψήφιο.