Κατά την αναζήτηση για διάφορες θέσεις εργασίας ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει υπόψη του αρκετούς παράγοντες. Οι θέσεις εργασίας, σήμερα, απαιτούν ορισμένες ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και soft skills ώστε να υπάρχει η αναγνώριση και η εξέλιξη στην καριέρα σας.  Με ένα δυνατό και ανταγωνιστικό βιογραφικό μπορείτε να διεκδικήσετε τις θέσεις εργασίας στον τομέα που σας ενδιαφέρει και, έπειτα, στη συνέντευξη εργασίας να παρουσιάσετε το άριστο επαγγελματικό σας προφίλ.

 

Οι υποψήφιοι που καταφέρνουν να αποκτήσουν τις θέσεις εργασίας των ονείρων τους, έχουν δουλέψει πολύ επάνω σε αυτό. Έχουν ενημερωθεί για τις τάσεις της αγοράς εργασίας, έχουν προσπαθήσει να βελτιώσουν την επαγγελματική τους εικόνα και, γενικότερα, έχουν επικεντρωθεί στον στόχο τους να καταφέρουν να μπουν σε μία επιχείρηση ή οργανισμό, να δείξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν.

 

Γιατί να μη γίνετε κι εσείς ένας τέτοιος υποψήφιος;

 

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τρία σημεία που θα πρέπει να προσέξετε και να βελτιώσετε, προκειμένου να κατακτήσετε τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν.

 

  • Προετοιμάστε καλά το βιογραφικό σας

 

Ένα βιογραφικό σημείωμα που έχει την ίδια μορφή για όλες τις θέσεις εργασίας, είναι κάτι που πιθανόν να μη σας ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Οι recruiters λαμβάνουν πολλά βιογραφικά σε καθημερινή βάση για τις θέσεις εργασίας που χειρίζονται. Αυτό που θέλουν να δουν στα βιογραφικά των υποψηφίων είναι κάτι που θα τους δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το βιογραφικό σημείωμα για θέσεις εργασίας στις πωλήσεις, πρέπει να είναι διαφορετικό από θέσεις εργασίας για μηχανικούς. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στη σύνταξη του βιογραφικού σας και να συμπεριλάβετε τα στοιχεία που θα καταφέρουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του recruiter. Η αποστολή ενός γενικού βιογραφικού “αφαιρεί πόντους” από την επαγγελματική σας εικόνα, καθώς αδυνατείτε να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία.

 

  • Προετοιμαστείτε πριν τη συνέντευξη εργασίας

 

Σε μία συνέντευξη εργασίας σας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσετε την καλύτερη επαγγελματική εικόνα του εαυτού σας και να αποδείξετε στον recruiter ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Ωστόσο, για να το επιτύχετε αυτό πρέπει να έχετε κάνει καλή προετοιμασία. Στη συνέντευξη εργασίας θα μετρήσει, αναμφισβήτητα, υπέρ σας να έχετε κάνει μία καλή έρευνα της εταιρείας ώστε να έχετε ενημερωθεί καλύτερα για τον κλάδο που δραστηριοποιείται, τον τρόπο λειτουργίας της και διακρίσεις ή βραβεία που έχει λάβει. Με αυτόν τον τρόπο ο recruiter θα καταλάβει ότι είστε ένας εργαζόμενος που τον ενδιαφέρει πραγματικά να συνεργαστείτε. Με την προβολή του επαγγελματισμού και της διάθεσής σας για εργασία, μπορείτε να ξεχωρίσετε ως ο ιδανικός υποψήφιος για πολλές θέσεις εργασίας.

 

Εάν πιστεύετε ότι είστε ένας υποψήφιος με πολλές δυνατότητες, ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση για τις θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με το επαγγελματικό σας προφίλ.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!