Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των υποψήφιων για εργασία που βρίσκονται στην διαδικασία εύρεσης νέας απασχόλησης. Παρ’ όλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις υποψήφιων που θεωρητικά “καίγονται” να βρουν δουλειά μπορεί κανείς να διακρίνει ότι δεν υπάρχει και ιδιαίτερη θέληση για εργασία.

Πριν αρκετούς μήνες, για παράδειγμα, ένας οικογενειακός φίλος με ενημέρωσε ότι έχασε την εργασία του και ενδιαφέρεται να βρει δουλειά γιατί, όπως μου είπε χαρακτηριστικά, οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τρέχουν. Όταν τον ρώτησα τι κάνει για την αναζήτηση εργασίας, με ενημέρωσε ότι θα προσπαθούσε να φτιάξει ένα βιογραφικό καθώς δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν, για να μπορέσει να το καταχωρήσει στο www.randstad.gr. Όταν πρόσφατα τον ξανασυνάντησα και τον ρώτησα αν είχε καταχωρήσει το βιογραφικό στο www.randstad.gr αλλά και σε άλλα job sites με ενημέρωσε ότι ακόμα δεν έχει ανανεώσει  το βιογραφικό του και δεν έχει προκύψει κάποια δουλειά ακόμα.

Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, υποψήφιος για εργασία ίσως και να δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, καθώς δεν έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή στην  διαδικασία εύρεσης εργασίας.