Αν θέλεις να βρεις δουλειά θα πρέπει και να το δείχνεις αλλά και να ενεργείς προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να αφήνεις τον χρόνο να περνάει.

Αρχικά θα πρέπει να γίνει ένα πλάνο. Όχι κάτι σύνθετο. Κάτι απλό με χαρτί και μολύβι, όπου θα καταγράψουμε τις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν βάση καριέρας και επαγγελματικής εμπειρίας στις οποίες θα δώσουμε αρχικά προτεραιότητα. Στην συνέχεια, όμως θα πρέπει να καταγράψουμε και εκείνες τις θέσεις εργασίας τις οποίες μπορούμε να κάνουμε βάση ικανοτήτων και δεξιοτήτων που διαθέτουμε.

Στην συνέχεια δημιουργούμε η ανανεώνουμε το βιογραφικό και την συνοδευτική  επιστολή μας και σκεφτόμαστε με ποιόν τρόπο θα το προωθήσουμε.

Ένα πρώτο βήμα μπορεί να είναι το κοντινό μας περιβάλλον . Θα πρέπει οι γύρω μας να γνωρίζουν ότι είμαστε στην αναζήτηση εργασίας, καθώς και την απασχόληση που μας ενδιαφέρει να κάνουμε. Σε αυτούς μπορείτε να δώσετε επίσης για κάθε χρήση και μια εκτύπωση του βιογραφικού σας.

Στην συνέχεια ακολουθεί η καταχώρηση του βιογραφικού . Εδώ θα χρειαστεί η χρήση υπολογιστή και το Internet για να προσεγγίσουμε τις ηλεκτρονικές σελίδες των εργοδοτών, των site που έχουν καταχωρημένες αγγελίες για εργασία, τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και χειρίζονται θέσεις εργασίας κ.ο.κ.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα παραδοσιακούς τρόπους όπως εφημερίδες, συμπλήρωση των στοιχείων μας σε έντυπα διαθέσιμα στις εγκαταστάσεις ενός εργοδότη, αλλά και αγγελίες για εργασία που μπορεί να δημοσιεύονται σε διάφορους χώρους όπως το δημαρχείο η μια δημόσια υπηρεσία ακόμα και στην βιτρίνα ενός καταστήματος.

Διαβάστε επίσης: