Εύρεση εργασίας

Η εύρεση εργασίας είναι πραγματικότητα ή μύθος αυτό το διάστημα; Σίγουρα η αγορά εργασίας δεν χαρακτηρίζεται από τα ίδια στοιχεία σε σχέση με το παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις, ανεξάρτητα από τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται στην αγορά, η εύρεση εργασίας γίνεται αντίστοιχα εύκολη ή δύσκολη, σύμφωνα με την προσπάθεια και την δραστηριότητα που θα παρουσιάσει ο κάθε υποψήφιος για να αυξήσει τις πιθανότητες του.

Μόνο η προφορική δήλωση ότι είμαστε στην αναζήτηση εργασίας και η αποστολή του βιογραφικού σε μερικές αγγελίες, δεν αρκεί για να βρούμε δουλειά. Πλέον συζητάμε για το κάτι παραπάνω, καθώς και για δραστηριότητα πέραν του συνηθισμένου, ακόμα και αν πρόκειται για  κάτι που συνηθιζόταν παλιά.

Για παράδειγμα, αν κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να εργαστεί στον κλάδο της λιανικής πώλησης, πέρα από το βιογραφικό που θα αποστείλει μέσω internet, ίσως να χρειαστεί να επισκεφθεί και ο ίδιος κάποια καταστήματα, όπου θα μπορεί να έχει επικοινωνία με τον υπεύθυνο του καταστήματος, να συζητήσει γα τις πιθανές ανάγκες σε προσωπικό, και πιθανόν να έχει μια πρώτη μικρή συνέντευξη εργασίας.

Ετοιμάστε, λοιπόν, το βιογραφικό σας και προετοιμαστείτε για την καθημερινή σας επαφή με τον κόσμο της εργασίας. Ξεκινήστε καταχωρώντας τα στοιχεία σας εδώ.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα