Εύρεση εργασίας

10 βήματα για ένα επιτυχές πλάνο αναζήτησης εργασίας

Είστε σε αναζήτηση εργασίας; Έχετε κάποιο πλάνο; Είναι το σωστό; Αυτό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τη θέση απασχόλησης που θα θέλατε; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές, δείτε ποιες θα βελτίωναν το πλάνο σας και ακολουθήστε τες.

  1. Να είστε ξεκάθαροι για το γιατί αναζητάτε νέα θέση εργασίας. Θέλετε να φύγετε από τη δουλειά στην οποία είστε; Θέλετε να προχωρήσετε στην καριέρα σας; Θέλετε απλά να βρείτε τη νέα θέση όπου θα δουλέψετε; Εάν γνωρίζετε τι οδηγεί πραγματικά την αναζήτησή σας, θα μείνετε πιο εύκολα επικεντρωμένοι στον στόχο σας.
  2. Να είστε ξεκάθαροι για το τι αναζητάτε. Μην στέλνετε απλά το βιογραφικό σας περιμένοντας κάποια απάντηση. Εντοπίστε τις θέσεις που σας ταιριάζουν και σας ενδιαφέρουν και σε αυτές κάντε αίτηση.
  3. Γνωρίστε τις δεξιότητες και τις δυνατότητές σας και σκεφτείτε παραδείγματα από την επαγγελματική -και όχι μόνο- ζωή σας προκειμένου να τα υποστηρίξετε. Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τέτοιες δεξιότητες και δυνατότητες, κάντε το αντίστροφο και σκεφτείτε πρώτα την καθημερινότητά σας ώστε να τις εντοπίσετε.
  4. Ανανεώστε το βιογραφικό σας και κάντε το όσο ελκυστικότερο μπορείτε. Κάντε κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη θέση δουλειάς για την οποία αιτείστε.
  5. Προσδιορίστε με ποιο τρόπο προτιμάτε να αναζητήσετε θέσεις απασχόλησης. (Βρείτε σχετικό άρθρο στο blog μας)
  6. Προσδιορίστε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώνετε εβδομαδιαία στην αναζήτησή σας. Δεσμευθείτε με αυτό σα να ήταν η βασική σας απασχόληση.
  7. Θέστε στον εαυτό σας κάποιους στόχους για κάθε εβδομάδα. Για παράδειγμα, «να στείλω Χ αριθμό αιτήσεων, να πάρω τηλέφωνο τον κύριο Ψ, να ψάξω σε Ζ αριθμό sites ανάμεσα τους και στης Randstad», κτλ. Πετυχαίνοντας εβδομαδιαίους στόχους νιώθετε ικανοποίηση και διάθεση να συνεχίσετε την αναζήτησή σας.
  8. Εξασκήστε τις τεχνικές συνέντευξης για εργασία.
  9. Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας γενικότερα, και πιο συγκεκριμένα για τις εξελίξεις στον τομέα ενδιαφέροντός σας.
  10. Δεχθείτε τη βοήθεια συγγενών και φίλων που γνωρίζουν καλύτερα την αγορά εργασίας.

Στο www.randstad.gr/blog μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την εργασία, ενώ στο www.randstad.gr μπορείτε να δείτε τις νέες θέσεις απασχόλησης.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα