Η εύρεση εργασία παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια φαινομενικά γνωστή διαδικασία για τους περισσότερους, σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται λανθασμένες επιλογές σε διαδικασίες που μπορεί να στοιχήσουν μια ευκαιρία για απασχόληση.

Τι είναι αυτό που πρέπει λοιπόν να αποφύγετε για να μπορείτε να διεκδικήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν; Παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Βιογραφικό το οποίο  έχει γραφτεί πρόχειρα και χωρίς να αναδεικνύει την εμπειρία και τις ικανότητες σας είναι πιθανόν να μην λάβει θετική αξιολόγηση.
  2. Οι υπερβολές, τα λάθη ή ψευδής πληροφορίες στο περιεχόμενο του βιογραφικού επίσης μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση.
  3. Η μαζική αποστολή του βιογραφικού χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και στόχο μπορεί να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
  4. Η ελλείπεις γνώσεις σχετικά με τις τάσεις στην αγορά εργασία μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος επιλογές.
  5. Η μη εξοικείωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) μπορεί να στερήσουν χρήσιμες πληροφορίες για θέσεις εργασίας και συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας
  6. Στην περίπτωση που προκύψει συνέντευξη επιλογής η ελλιπής προετοιμασία για την συνάντηση με έναν εργοδότη είναι πιθανόν να μην σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τον καλύτερο εαυτό σας.
  7. Το ίδιο μπορεί να προκύψει στην περίπτωση που αργοπορήσετε στο συγκεκριμένο meeting ή αν γενικότερα επιλέξετε να έχετε χαλαρή ή μη επαγγελματική συμπεριφορά.

Στο Randstad Hellas μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες θέσεις εργασίας από τη Randstad.