Εύρεση εργασίας και δικτύωση

Η δικτύωση είναι ένας σημαντικός τρόπος εύρεσης εργασίας, καθώς μέσα από τις επαφές μπορούν να προκύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αγορά εργασίας. Ο υποψήφιος, λοιπόν, που διαθέτει αυτήν την δεξιότητα, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες του για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Για την περίπτωση που παρουσιαστεί η δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με κάποιο άτομο που γνωρίζει καλύτερα από εσάς την αγορά εργασίας και μπορεί να σας παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ακολουθήστε τους παρακάτω βασικούς «κανόνες»:

  • Μη ζητήσετε δουλειά, ζητήστε πληροφορίες.
  • Αφήστε τον συνομιλητή σας να σας μιλήσει. Μην τον διακόπτετε με τη σκέψη να κάνετε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
  • Μην κάνετε κατάχρηση την προθυμίας του να σας βοηθήσει.
  • Αφήστε του το περιθώριο εκείνος να επιλέξει πότε θα ήθελε να τελειώσει η συνομιλία.
  • Δημιουργήστε την πιθανότητα για μελλοντική επικοινωνία. Προτείνετε, για παράδειγμα, να του στείλετε κάτι που τον ενδιαφέρει βάσει της συζήτησης που είχατε.

Έχετε υπόψη σας τα πλεονεκτήματα της δικτύωσης για εύρεση εργασίας και κρατήστε κατά νου τους παραπάνω κανόνες. Βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και αυξήστε τις πιθανότητες να βρείτε δουλειά.

Αναπτύξτε την ηλεκτρονική σας δικτύωση και ακολουθήστε την Randstad στα social media στο : /%CE%B7_Randstad/social_media/social_media.htm

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα