Εύρεση εργασίας και δικτύωση

Γνωρίζετε πως η δικτύωση είναι από τους αποτελεσματικότερους τρόπους εύρεσης εργασίας, αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουροι πώς να το κάνετε; Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε επαγγελματικές σχέσεις και να γνωρίσετε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας.

  1. Προσελκύστε το ενδιαφέρον ανθρώπων συμπεριφερόμενοι με αυθορμητισμό, ευγένεια, αυτοπεποίθηση. Μιλήστε με ενέργεια και ενθουσιασμό για όλα τα θέματα, ακόμα και για εκείνα που ενδιαφέρουν λιγότερο εσάς και περισσότερο τον συνομιλητή σας.
  2. Ακούστε ενεργητικά τον συνομιλητή σας. Όσο καλό είναι να μιλάτε, εξίσου καλό είναι και να ακούτε.
  3. Ζητήστε βοήθεια από φίλους και γνωστούς. Ρωτήστε για να μάθετε πιο γρήγορα ό,τι σας ενδιαφέρει.
  4. Ζητήστε βοήθεια εάν δε γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα social media -Facebook, LinkedIn, Twitter. Η δύναμή τους είναι μεγάλη και πλέον χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα στην αγορά εργασίας.
  5. Να προσθέτετε «φίλους» και «συνδέσμους» στα sites κοινωνικής δικτύωσης με σύνεση και μέτρο. Να προφυλάσσετε το προφίλ σας από ανεπιθύμητους αγνώστους, ακόμα κι αν το δέλεαρ να αυξήσετε τον αριθμό των επαφών σας είναι μεγάλο.
  6. Να συμμετέχετε σε ομάδες με κοινά επαγγελματικά ενδιαφέροντα και να γνωρίζετε επαγγελματίες του κλάδου σας –και όχι μόνο.

Η Randstad βρίσκεται στα social media, όπως το Facebook, το LinkedIn, το Twitter. Μπορείτε να γίνετε μέλη μας και να μαθαίνετε νέα σχετικά με την αγορά εργασίας. Αν ενδιαφέρεστε για τις νέες θέσεις εργασίας, πατήστε εδώ.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα