Σε καιρούς όπου η αγορά εργασίας βιώνει προκλήσεις, οι υποψήφιοι θα  πρέπει να είναι ακόμη πιο ευέλικτοι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Θα πρέπει να καταβάλουν όλες τις προσπάθειες τους ώστε να ελαχιστοποιούν τον χρονικό διάστημα που βρίσκονται χωρίς εργασία.

Όλοι οι υποψήφιοι για εργασία, ακόμα και όσοι εργάζονται, θα πρέπει να έχουν υπομονή, επίμονη και θετική διάθεση. Όσοι αυτό το διάστημα βρίσκονται εκτός εργασίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στην αναζήτηση εργασίας αλλά και αισιόδοξοι, ακόμα κι αν αυτό είναι κάτι δύσκολο στην παρούσα περίοδο. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ευελιξία, έτσι ώστε όσοι δεν εργάζονται να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για να βρεθεί και πάλι μια νέα εργασία .

Με τον όρο ευελιξία ένας εργαζόμενος μπορεί να μπορεί να κάνει αποδεκτή μια πρόταση για εργασία με λιγότερες παροχές ή θέση χαμηλότερης βαθμίδας στην ιεραρχία ενός οργανισμού, ή να εργαστεί  σε μια δουλειά ή κλάδο που παλιότερα  δεν θα είχε σκεφτεί. Με τον όρο «ευελιξία», εννοούμε, επίσης, την εξέταση θέσεων για προσωρινή απασχόλησης τις οποίες και αρκετοί εργοδότες επιλέγουν και προσφέρουν.

Η προσωρινή απασχόληση είναι μία επιπλέον επιλογή για να συμπληρώσει κανείς το εισόδημά του, καθώς και μια  ευκαιρία για όσους τους νέους εργαζόμενους που δεν εργάζονται, για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν επαφές αναπτύσσοντας το επαγγελματικό τους δίκτυο. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις τις αγοράς εργασίας.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις εργασίας για  προσωρινής απασχόληση που παρουσιάζονται σε ένα βιογραφικό, είναι το ίδιο σημαντικές με τις θέσεις που αναγράφονται από μόνιμη απασχόληση, σχετικά με την εργασιακή εμπειρία και την προϋπηρεσία για την οποία ενδιαφέρονται συνήθως οι εργοδότες.

Διαβάστε επίσης