Πιστεύετε ότι απαντάτε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις συνέντευξης εργασίας αλλά ωστόσο δεν καταφέρνετε να περάσετε στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης; Υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι τα πήγατε καλά ή και που η διαδικασία διακόπηκε από την πλευρά της εταιρείας χωρίς εσείς να διαδραματίζετε κάποιο ρόλο. Εντούτοις, τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να μείνετε στο μυαλό του recruiter.

Να θυμάστε ότι η συνέντευξη εργασίας είναι η στιγμή που ο recruiter θα μπορέσει να γνωρίσει την προσωπικότητα σας αλλά και αντίστροφα. Συνεπώς, προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον επαγγελματικό κλάδο της θέσης για την οποία κάνετε αίτηση αλλά παράλληλα εξασκείστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες προκειμένου να επιτύχετε μια ουσιαστική και ευχάριστη σύνδεση με τον συνομιλητή σας.

  1. Περιορίστε όσο το δυνατόν τις κλισέ απαντήσεις

 Είναι απόλυτα λογικό όταν βρίσκεστε σε συνέντευξη εργασίας να έχετε άγχος και να νιώθετε κάπως σαν να περνάτε εξετάσεις. Και πράγματι, ο recruiter καλείται να κρίνει το αν ταιριάζετε στη συγκεκριμένη αγγελία εργασίας για την οποία έχετε κάνει αίτηση για δουλειά βάσει των απαντήσεων σας και του βιογραφικού σας.

 

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες απαντήσεις που ακούγονται μεν τέλειες αλλά δεν παύουν να είναι οι απαντήσεις οι οποίες θα δοθούν σχεδόν από όλους τους υποψηφίους. Πώς λοιπόν μπορείτε να ξεχωρίσετε; Ενσωματώστε στην απάντηση σας τη δική σας προσωπική ιστορία. Μια δραστηριότητα την οποία αγαπάτε ή και ένα project για το οποίο έχετε ήδη εργαστεί και έχει άμεση σχέση με την εταιρεία που στοχεύετε, θα μπορούσε να κάνει την απάντηση σας στην ερώτηση «Για ποιο λόγο θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας» ξεχωριστή!

 

  1. Δείξτε ότι μπορείτε να ακούτε ενεργητικά

 Κρατήστε οπτική επαφή με τον recruiter, γνέψτε όπου καταλαβαίνετε αυτό που ακούτε και δείξτε ενεργητικά ότι ενδιαφέρεστε πολύ τόσο για το διάλογο σας κατά τη συνέντευξη εργασίας όσο και για τη θέση εργασίας για την οποία κάνατε αίτηση.

 

Μη φοβηθείτε να θέσετε τις δικές σας ερωτήσεις. Είναι η στιγμή να μάθετε και εσείς όλα όσα επιθυμείτε από την εταιρεία που θέλετε να ενταχθείτε. Αυτό το άρθρο μας μπορεί να σας δώσει ιδέες!

 

  1. Στείλτε ένα thank you note μετά το τέλος της συνέντευξης

 Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει τη σημασία του ευχαριστηρίου μηνύματος μετά το τέλος της συνέντευξης. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά για δυο λόγους. Πρώτο διότι η ευγένεια είναι ένα χαρακτηριστικό που πάντα εκτιμάται και δεύτερον διότι το μήνυμα σας μπορεί να λειτουργήσει και σαν υπενθύμιση του προφίλ σας για τον HR manager.