Εργασία

Εργασία και παραγωγικότητα

Η αγορά εργασίας είναι απαιτητική. Είναι γεγονός πως οι εργοδότες χρειάζονται παραγωγικούς εργαζόμενους. Αυτό δε σημαίνει μόνο ποσότητα, αλλά και ποιότητα. Όταν, όμως, οι εργαζόμενοι έχουν να φέρουν εις πέρας πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, η ποιότητα της δουλειάς τους μπορεί να είναι περιορισμένη.

Προκειμένου, λοιπόν, να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας εν γένει στην απασχόλησή σας, μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Καθορίστε έναν συγκεκριμένο ρυθμό δουλειάς και προσπαθήστε να τον ακολουθήσετε. Φροντίστε να είναι πρακτικά εφικτός και να συνάδει με τις δραστηριότητες που έχετε να ολοκληρώσετε.
  2. Βάλτε προτεραιότητες. Δεν χρειάζεται να τα τελειώνετε όλα σε μία μέρα, ούτε, όμως, είναι καλό να παραμένετε με τις ίδιες δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία, θέστε εσείς στον εαυτό σας ένα πρακτικό χρονοδιάγραμμα.
  3. Χωρίστε τις σημαντικές εργασίες σε τμήματα και οργανώστε την ολοκλήρωση του καθενός ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά εμπρόθεσμα.
  4. Προσπαθήστε να είστε γρήγορος. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας σε επουσιώδεις λεπτομέρειες. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο εάν δοθεί προσοχή και σε αυτές, αν, όμως, στερούν από τον χρόνο σημαντικών εργασιών, είναι προτιμότερο να παραληφθούν.
  5. Κάντε κάποιο διάλειμμα για να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Θα σας κάνει πιο παραγωγικό στην εργασία σας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εργασία και τη δουλειά στο www.randstad.gr/blog

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα