Στον κόσμο της εργασίας σήμερα, πολλές φορές ίσως νιώθετε κουρασμένοι από την καθημερινή σας εργασία. Οι αιτίες ποικίλουν και μπορεί να σχετίζονται με τα καθημερινά καθήκοντα ρουτίνας (routine tasks), ή την ανάγκη σας για διακοπές.

 

Ωστόσο, επειδή ασχολείστε με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, πρέπει να διατηρήσετε το κίνητρό σας και τη διάθεσή σας για εργασία, προκειμένου να επιτύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα και να βελτιώσετε την καριέρα σας.

 

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε κάποια tips που στοχεύουν στο να παραμείνετε ένας εργαζόμενος με το ίδιο κίνητρο και την ίδια διάθεση για εργασία. Είναι tips που σχετίζονται με τα καθημερινά καθήκοντα της εργασίας σας, αλλά και tips που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητά σας και την ανάπτυξη του επαγγελματικού σας προφίλ.

 

  • Διατηρήστε μία “to-do” λίστα

 

Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί η καλύτερη λύση για αποδοτική εργασία και για αντιμετώπιση της αναβλητικότητας. Όποια και αν είναι τα καθήκοντά σας, μπορείτε στο τέλος της εργασιακής σας ημέρας ή στην αρχή της επόμενης να καταγράψετε τα καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώσετε. Η ταξινόμηση είναι δική σας επιλογή, καθώς μπορείτε να βάλετε τα πιο επείγοντα καθήκοντα στην αρχή της λίστας. Άλλοι προτιμούν να διεκπεραιώνουν πρώτα τα καθημερινά καθήκοντα ρουτίνας ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν καλύτερα σε πιο σημαντικές αρμοδιότητες.

 

  • Αντλήστε έμπνευση!

 

Το Internet αποδεικνύεται σύμμαχος στην εργασία σας, καθώς μπορεί να σας κινητοποιήσει ώστε να είστε περισσότερο αποδοτικός. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Βρείτε διάφορα αποφθέγματα (quotes) που συμβαδίζουν με τη δική σας νοοτροπία και εκτυπώστε τα! Έτσι, μπορείτε να ομορφύνετε το γραφείο σας και, ταυτόχρονα, να εμπνέεστε από αυτά.

 

  • Φροντίστε να κάνετε μικρά διαλείμματα

 

Τα σύντομα διαλείμματα είναι αυτό που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας, ώστε να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς να χάσει την απόδοσή του. Η συνεχής έκθεση στον υπολογιστή επίσης, ίσως σας κουράσει. Κάντε σύντομα διαλείμματα και προσπαθήστε να κοιτάξετε κάπου μακριά για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να ανανεωθείτε και να συνεχίσετε με το ίδιο κίνητρο.

 

  • Οργανώστε τον προσωπικό σας χώρο και το γραφείο σας

 

Η οργάνωση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εργασία σας. Φροντίστε να έχετε περιποιημένο γραφείο χωρίς περιττά αντικείμενα. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι θα μπορέσετε να μπείτε σε πρόγραμμα και θα παραμείνετε το ίδιο αποδοτικοί.

 

  • Διευρύνετε τις επαφές σας

 

Στο περιβάλλον της εργασίας σας μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα άτομα που έχουν τις περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο και μπορούν να σας προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές. Συζητήστε μαζί τους, ανταλλάξτε απόψεις και ιδέες και τολμήστε να προτείνετε σχέδια που πιθανόν να έχετε. Θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε άλλη οπτική και, συνεπώς, να αποκτήσετε ένα επιπλέον κίνητρο στην καθημερινή σας εργασία και στη μετέπειτα καριέρα σας.

 

Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι να μην ξεχνάτε τον αρχικό σας στόχο. Μείνετε αφοσιωμένοι σε αυτόν και προσπαθήστε για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!