Η Randstad στην Ελλάδα έχει βοηθήσει πάνω από 3500 ανθρώπους να βρουν τη νέα τους εργασία το 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα Τάσεων HR & μισθών της Randstad για το 2017, το 71% από τις 460 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, επιβεβαίωσαν ότι σκοπεύουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους μέσα στο έτος. Είτε αναζητείτε εργασία, είτε εργάζεστε ήδη, η συνεργασία σας με μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού (HR), μπορεί να σας ωφελήσει καθώς θα έχετε «σύμμαχο» έναν εξειδικευμένο σύμβουλο ο οποίος με τη τεχνογνωσία και την εξειδίκευση του θα αναζητεί θέσεις οι οποίες μπορούν να ταιριάξουν με τα διαθέσιμα βιογραφικά που έχει λάβει στη βάση δεδομένων του. Παρακάτω σας παραθέτουμε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να αποστείλετε το βιογραφικό σας στη Randstad.

  1. Η πρόσβαση που θα έχετε σε «κρυμμένες» ευκαιρίες καριέρας

  Πολλές επιχειρήσεις, αναθέτουν σε συμβούλους την εύρεση των κατάλληλων υποψηφίων για θέσεις εργασίας τις οποίες δεν έχουν διαφημίσει. Συχνά, αυτές οι ευκαιρίες εργασίας έχουν εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης και βρίσκονται σε εξαιρετικά περιβάλλοντα εργασίας.  

  1. Σχεδόν όλες οι εταιρείες συνεργάζονται με μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού

  Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Workforce 2025 της Randstad, το 82% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν ότι μέχρι το 2025 θα συνεργάζονται ακόμη πιο στενά με εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό να ανταποκρίνονται άμεσα στην εύρεση ταλέντων για έκτακτα ανοίγματα εντός των εταιρειών τους.  

  1. Οι Σύμβουλοι μπορούν να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας σας

  Η αναζήτηση εργασίας είναι μια δύσκολη διαδικασία και ειδικά εν μέσω οικονομικών δυσκολιών. Οι Σύμβουλοι των εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού καλούνται να βρουν ταλέντα και δυναμικούς υποψηφίους οι οποίοι θα μπορούν να απασχοληθούν με επιτυχία σε εταιρείες πελάτες τους. Μετά τη συνέντευξη εργασίας, ο σύμβουλος μπορεί να αποτελέσει τον σύμμαχο σας καθώς θα έχει γνωρίσει το επαγγελματικό σας προφίλ, τις φιλοδοξίες και τους στόχους σας. Έτσι ακόμα και αν δεν λειτουργήσει η πρώτη συνέντευξη εργασίας, ο recruiter θα σας έχει υπόψη του για θέσεις εργασίας οι οποίες μπορούν να σας ταιριάξουν και σας ενδιαφέρουν.  

  1. Δεν προσφέρονται μόνο ευκαιρίες προσωρινής απασχόλησης

  Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού, προσφέρουν μόνο εργασία προσωρινής απασχόλησης. Αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Εταιρείες HR καλούνται να καλύψουν θέσεις εργασίας full-time, part-time, αορίστου ή και ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, σε κάθε μια από τις αγγελίες εργασίας, αναγράφεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα απασχοληθεί ο εν δυνάμει εργαζόμενος. Ωστόσο, αξίζει να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά, τα οφέλη της προσωρινής εργασίας για την καριέρα σας. Σύμφωνα με την έρευνα Workforce 2025, το 56% των επιχειρήσεων συμφωνεί ότι τα Top Talents της εταιρείας τους ξεκίνησαν την καριέρα τους με εργασίας προσωρινής απασχόλησης.  

  1. Είναι δωρεάν

  Στις ημέρες μας δεν είναι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι δωρεάν αλλά για όσους αναζητούν εργασία, η συνεργασία με μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού είναι δωρεάν. Γιατί λοιπόν να μην δείτε τις νέες διαθέσιμες αγγελίες εργασίας και να κάνετε την αίτηση σας;