Έχετε κερδίσει τη δουλειά που στοχεύετε αλλά γιατί νιώθετε σαν να έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας; Δεν κάνετε καμία απουσία στη δουλειά και εργάζεστε σκληρά, συνεπώς ποιο είναι το πρόβλημα;

Πολλές φορές είναι τα μικρά πράγματα τα οποία μπορούν να βλάψουν τη φήμη σας στη δουλειά και να μειώσουν την παραγωγικότητα σας, είτε συμβαίνουν εκούσια είτε όχι. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι οι παρακάτω πράξεις δεν επισκιάζουν την καριέρα σας.

 

  1. Το να αργείτε στη δουλειά

 

Η εργασιακή εμπειρία σας όπως αυτή αναγράφεται στο βιογραφικό σας και οι επαγγελματικές σας δεξιότητες είναι κάτι που μπορείτε να καλλιεργήσετε στη νέα σας δουλειά. Ωστόσο, το να είστε συνεπείς είναι κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα.

 

Αν σας είναι πολύ δύσκολο το πρωινό ξύπνημα, προσπαθήστε να έχετε ετοιμάσει όσα περισσότερα μπορείτε για τη δουλειά από το προηγούμενο βράδυ. Από το ποια ρούχα θα επιλέξετε, μέχρι το φαγητό που θα πάρετε μαζί σας. Θα δείτε πόσο χρόνο θα κερδίζετε καθημερινά.

 

  1. Τα παράπονα

 

Το εργασιακό περιβάλλον είναι όπως οποιοσδήποτε άλλος χώρος κοινωνικής συναναστροφής. Δεν γίνεται να είναι τέλειος. Αλλά καλό είναι για τη δική σας ψυχολογία και καριέρα, να μην είστε ο συνάδελφος ο οποίος γκρινιάζει συνέχεια για τα πάντα.

 

Αν αφιερώνετε όλη σας την ενέργεια στο να παραπονιέστε, τότε σίγουρα δεν θα είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας. Τα παράπονα είναι κάτι στο οποίο οι συνάδελφοι σας θα προσέξουν και ενδεχομένως να το αντιληφθούν σαν ευθυνοφοβία ή και αντίσταση στην αλλαγή, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την επαγγελματική σας πορεία.

 

  1. Μήπως ξεχνάτε την ομάδα;

 

Αυτή είναι άλλη μια συνήθεια η οποία μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της καριέρας σας. Ίσως να νομίζετε ότι όταν εργάζεστε ατομικά αποδίδετε καλύτερα, ωστόσο η ομαδικότητα είναι ένα soft skill-προϋπόθεση για επιτυχημένη καριέρα.

 

Είναι λάθος να διατηρείτε την πεποίθηση ότι δε χρειάζεστε τη βοήθεια και τη στήριξη των συναδέλφων σας. Μπορεί η αξιολόγηση να αφορά την ατομική σας επίδοση ωστόσο η συνεργασία σε ομάδα μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να έχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.