Τόσο για την εργασία σας όσο και για την προσωπική σας ζωή, υπάρχουν κάποια μαθήματα ζωής που καλό θα είναι τα γνωρίζετε και να τα εφαρμόσετε άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε την επαγγελματική εξέλιξη και την καριέρα σας ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσετε να διαμορφώσετε ένα επαγγελματικό προφίλ το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο στον εργασιακό χώρο σας και στους γύρω σας.  

  1. Μάθετε να επικοινωνείτε σωστά και αποτελεσματικά

  Για να εξελιχθείτε στην καριέρα σας δεν αρκεί να είστε έξυπνοι. Χρειάζεται να καλλιεργήσετε και τη συναισθηματική νοημοσύνη σας εκτός από την μαθηματική. Αναπτύξτε τις επικοινωνιακές δεξιότητες και μάθετε να επικοινωνείτε σωστά. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ένας ενεργητικός ακροατής. Ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενα άρθρα μας πώς να ενισχύσετε την ομαδικότητα σας αλλά και πώς να διαχειριστείτε ένα αρνητικό feedback στη δουλειά.  

  1. Περιορίστε την τελειομανία σας

  Να τονίσουμε ότι με αυτή τη συμβουλή, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να μην στοχεύετε στο τέλειο. Η ανάγκη για βελτίωση, εξέλιξη και καινοτομία είναι απαραίτητη αν θέλετε να χτίσετε μια επιτυχημένη καριέρα. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας θα πρέπει να σίγουρα το τέλειο. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να θέσετε ρεαλιστικούς βραχυπρόθεσμους στόχους ίσως χάσετε τον προσανατολισμό και τη στρατηγική σας. Οργανωθείτε, βασιστείτε σε δεδομένα, επενδύστε στη συνεχή επιμόρφωση σας, παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου σας και η σταδιακή εξέλιξη σας θα είναι εγγυημένη. Τέλος, θυμηθείτε ότι είναι καλό να αναγνωρίζετε καθημερινά τα αποτελέσματα της δουλειάς σας και των κόπων σας, να μην υποτιμάτε τον εαυτό σας και φυσικά όπου χρειάζεται να κάνετε την αυτοκριτική σας με σκοπό να αποκομίσετε τα μέγιστα.  

  1. Ενσωματώστε τη φυσική άσκηση στην καθημερινότητα σας

  Έρευνα της Randstad έδειξε ότι 70% των εργαζομένων νιώθει ότι αποδίδει καλύτερα στην εργασία του, όταν ασκείται σε τακτικό επίπεδο. Σε αυτό το άρθρο μας μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το γιατί θα πρέπει να ασκείστε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα αν θέλετε να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα και ευεξία.  

  1. Προγραμματίστε την ημέρα σας

  Θέλετε να μάθετε τρόπους για να ενισχύσετε την παραγωγικότητα σας στη δουλειά; Διαβάστε σε αυτό το άρθρο που ετοιμάσαμε, μικρές συμβουλές για να αποκτήσετε νέα κίνητρα, να εμπνευστείτε και να διατηρείτε αμείωτο το ενδιαφέρον σας στην καθημερινή σας εργασία. Είναι όλα θέμα οργάνωσης και θετικής διάθεσης!  

  1. Επενδύστε σε όσα αγαπάτε

  “The only way to do great job is to love what you do. If you haven’t found it yet keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you will know when you found it”. Αυτή η φράση του Steve Jobs συνοψίζει τέλεια το νόημα αυτού του μαθήματος ζωής. Αν δεν αγαπάτε αυτό που κάνετε, συνεχίστε να αναζητείτε νέα επαγγελματικά βήματα στις αγγελίες εργασίας της Randstad. Διαβάστε τις θέσεις εργασίας, δείτε ποια skills και δεξιότητες κατέχετε ήδη και επενδύστε στην ενίσχυση του βιογραφικού σας. Ακόμα και συνθήκες οικονομικής κρίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγαπήσουμε την εργασία μας και στη Randstad προσπαθούμε καθημερινά να διαμορφώσουμε τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα.  

  1. Εκμεταλλευτείτε τις διακοπές σας

  Μάθετε να αξιοποιείτε κάθε λεπτό από τον ποιοτικό σας χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ξεκουραστείτε στην άδεια σας, αναζωογονηθείτε, κλείστε –ένα είναι δυνατό έστω και για δυο ημέρες- το εταιρικό σας email. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, κερδίστε νέες εμπειρίες και επιστρέψτε στην εργασία σας με νέα φρέσκια οπτική.  

  1. Αποκτήστε ένα hobby το οποίο σας παθιάζει

  Η δημιουργικότητα είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα soft skills που μπορείτε να κατακτήσετε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την ενισχύσετε από το να αποκτήσετε ένα hobby που να σας παθιάζει. Μέσα από αυτό, θα αξιοποιήσετε το χρόνο σας δημιουργικά, θα βελτιώσετε τις επικοινωνιακές δεξιότητες και θα αποφορτίσετε το stress και την ένταση της ημέρας.  

  1. Δικτυωθείτε

  Βασικό συστατικό της επιτυχημένης καριέρας είναι το αποτελεσματικό networking. Είτε μέσω των social media είτε μέσω κοινωνικών συναναστροφών, η επικοινωνία και η δικτύωση με άλλους εργαζομένους του κλάδου σας μπορεί να έχει εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την προσωπική σας εξέλιξη και ανάδειξη της δουλειάς σας όσο και για την επιχείρηση σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε networking με φυσική παρουσία; Επιδιώξτε το και μην ανησυχείτε για τις παύσεις. Σε αυτό το άρθρο μας μπορείτε να δείτε πώς να διαχειριστείτε ακόμα και τις αμήχανες παύσεις ενός networking.  

  1. Σκεφτείτε θετικά

  Η θετική σκέψη είναι η βάση για την απογείωση της καριέρα σας και για την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα σας. Αν η θετική σκέψη δεν πηγάζει αυθόρμητα από μέσα σας, σας έχουμε μια έξυπνη άσκηση που αν την εφαρμόσετε καθημερινά θα δείτε σίγουρα τα αποτελέσματα!  

  1. Λέξη κλειδί της επιτυχίας στην καριέρα σας: Αυτοπεποίθηση

  Για να αποκτήσετε ουσιαστική αυτοπεποίθηση στη δουλειά δε χρειάζεται να αναδομήσετε ολικά τον χαρακτήρα σας. Μπορείτε απλά να κάνετε μικρά, ρεαλιστικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου σας. Διαβάστε τα εδώ!