Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα της Randstad, η επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας προϋποθέτει κάποια στάδια προετοιμασίας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και να εξηγήσετε γιατί είστε ο κατάλληλος εργαζόμενος για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αναφέρετε την εργασιακή σας πορεία, διάφορα περιστατικά που αντιμετωπίσατε επιτυχώς και πώς όλα αυτά σας διαμόρφωσαν και σας μετέτρεψαν στον επαγγελματία που είστε τώρα.

 

Τα οικονομικά είναι ένας απαιτητικός κλάδος που, για επιτυχημένη εργασία, είναι βασικό να συμβαδίζετε με τις τελευταίες εξελίξεις. Συνεπώς, σε μία συνέντευξη πρέπει να είστε ικανοί να παρουσιάσετε τις γνώσεις σας σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο για να καταφέρετε να αποκτήσετε τη θέση εργασίας που στοχεύετε.

 

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μία επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας στα οικονομικά;

 

  • Ερευνήστε την πιθανότητα των case studies

 

Οι ερωτήσεις συνέντευξης στα οικονομικά ενδέχεται να διαφέρουν από τους υπόλοιπους κλάδους. Ο εν δυνάμει εργοδότης σας ίσως σας παρουσιάσει κάποια case studies όπου θα πρέπει να βρείτε τη λύση τους. Τα case studies μπορεί να έχουν μεγάλη θεματολογία, ωστόσο περιλαμβάνουν, συνήθως, την παρουσίαση ενός προβλήματος ή μία κατάσταση που θα πρέπει να αναλύσετε και να επιλύσετε εκείνη τη στιγμή. Ο τρόπος σκέψης σας και τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε σε ένα συμπέρασμα είναι αυτά που θα αξιολογηθούν από τον recruiter. Μπορείτε πριν τη συνέντευξη για κάποια θέση εργασίας στα οικονομικά να κάνετε την έρευνά σας ώστε να μπορέσετε να απαντήσετε επιτυχώς.

 

  • Μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία

 

Είναι βασικό σε μία συνέντευξη εργασίας να δείξετε ότι γνωρίζετε πληροφορίες για την εταιρεία στην οποία θέλετε να ενταχθείτε. Οι recruiters εκτιμούν όταν, ο υποψήφιος που έχουν απέναντί τους, ερευνά την εταιρεία που θέλει να εργαστεί. Για εργασία στα οικονομικά, είναι καλό να έχετε κάνει την έρευνά σας αρκετό καιρό πριν τη συνέντευξη εργασίας, και όχι μία ή δύο ημέρες πριν. Μέσα από το εταιρικό website ή τα social media μπορείτε να αποκτήσετε εικόνα του εργασιακού περιβάλλοντος και, εφόσον, θέλετε να εργαστείτε στα οικονομικά, μάθετε πληροφορίες για την εταιρεία μέσα από τα δελτία τύπου ή τα οικονομικά τους στοιχεία.

 

Συνδυαστικά με τα παραπάνω στοιχεία, πρέπει να έχετε την κατάλληλη εμφάνιση και να διατηρήσετε την επαγγελματική σας εικόνα σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Ο κλάδος των οικονομικών, είτε αφορά εργασία στα λογιστικά, είτε σε συγκεκριμένες θέσεις στα οικονομικά όπως Financial Analyst, Investment Analyst, Finance Manager και άλλες.