Η αναζήτηση εργασίας έγινε, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και λάβατε, επιτέλους, το πολυπόθητο τηλεφώνημα για να ξεκινήσετε εργασία στην εταιρεία που θέλατε! Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, ίσως αγχωθείτε για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε και πώς να αντιμετωπίσετε τους νέους συναδέλφους, ώστε να καταφέρετε να ενταχθείτε ομαλά στη νέα σας εργασία.

 

Εδώ, στη Randstad, γνωρίζουμε το συγκεκριμένο κομμάτι και σε αυτό το άρθρο σας προτείνουμε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πρώτο καιρό στη νέα σας εργασία. Οπωσδήποτε, το εργασιακό περιβάλλον είναι διαφορετικό από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά η εντύπωση που πρέπει να δώσετε είναι αυτή του επαγγελματία και ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε ομαλά στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

 

  • Να γνωρίζετε την εταιρεία

 

Είναι ίσως το πιο σημαντικό tip για τον πρώτο καιρό στη νέα σας εργασία. Το να γνωρίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρείας, τις αξίες και την κουλτούρα που αυτή πρεσβεύει, αλλά και την ιστορία της και σημαντικά επιτεύγματα, όπως τυχόν διακρίσεις ή βραβεία, θα διευκολύνουν την πρώτη επικοινωνία με τους νέους συναδέλφους σας και θα κάνει τις συζητήσεις σας πιο άνετες. Επίσης, όταν ένα καινούριο άτομο ξεκινά εργασία σε μία επιχείρηση και δείχνει ότι γνωρίζει αρκετές πληροφορίες, αυτόματα δημιουργεί την εικόνα ενός έμπειρου εργαζομένου που γνωρίζει να αξιοποιεί ευκαιρίες για εξέλιξη στην καριέρα του. Συνεπώς, το να έχετε ψάξει χρήσιμες πληροφορίες για την εταιρεία που ξεκινάτε την εργασία σας θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και, παράλληλα, θα βοηθήσει την ανάπτυξή σας.

 

  • Να έχετε προσεγμένη εμφάνιση

 

Η πρώτη ημέρα στην νέα εταιρεία πρέπει, εκτός από τις γνώσεις που αναφέραμε ότι πρέπει να έχετε, να συνοδεύεται και από την αντίστοιχη εμφάνιση. Φροντίστε η εξωτερική εμφάνισή σας να είναι προσεγμένη και να προβάλλετε επαγγελματισμό. Είτε η εταιρεία έχει κώδικα ενδυμασία είτε όχι, γνωρίζοντας ήδη κάποια πράγματα για αυτή, μπορείτε να προσαρμόσετε αντίστοιχα το ντύσιμό σας. Έτσι, θα μπορέσετε να ενταχθείτε ομαλότερα στη νέα σας εργασία και να ξεκινήσετε θετικά τη διαδικασία ένταξης σας στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

 

  • Να κάνετε ερωτήσεις

 

Όταν ξεκινήσετε τη νέα σας εργασία, είναι πολύ πιθανό να έχετε ερωτήσεις. Ερωτήσεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να κάνετε κατά τη συνέντευξη εργασίας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με κάτι που μαθαίνετε εκείνη τη στιγμή. Μη διστάσετε! Είναι πολύ ωφέλιμο για εσάς να δείξετε ότι είστε ένας εργαζόμενος με όρεξη και διάθεση να μάθει καλύτερα το αντικείμενό του και να εξελιχθεί. Θα δώσετε, σίγουρα, την εντύπωση ότι έχετε ξεκινήσει την καριέρα σας με τον στόχο να γίνετε όσο πιο επιτυχημένος εργαζόμενος γίνεται.

 

Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιθανό και φυσιολογικό να νιώσετε ότι δέχεστε υπερβολικά μεγάλο όγκο πληροφοριών, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει σε μία εργασία με νέα καθήκοντα και αρμοδιότητες., Εάν προετοιμαστείτε καλά, θα μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτές τις πληροφορίες και να εφαρμόσετε τις γνώσεις που έχετε στα καθήκοντα της νέας σας θέσης.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!