Κατά μέσο όρο, θα αφιερώσουμε σχεδόν το ¼ ολόκληρης της ζωής μας στην εργασία μας. Δεν πιστεύετε ότι η επαγγελματική ζωή μας θα ήταν πολύ ευκολότερη, αν μπορούσαμε να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την προσωπικότητα των συναδέλφων μας; Για κάθε πτυχή του HR η ποικιλομορφία στις ομάδες αποτελεί βασική προτεραιότητα. Το συγκεκριμένο άρθρο δε αφορά τους τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τα ρεύματα ψυχολογίας, ωστόσο, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει έναν από τους παρακάτω τύπους στην καθημερινότητα σας στο γραφείο:

  1. Οι High Achievers: Πρόκειται για τους εργαζομένους οι οποίοι βλέπουν την καριέρα τους όχι σαν ένα μέσω για να ζουν αλλά σαν την ζωή τους. Έχουν πάθος και όραμα με ό,τι καταπιαστούν και είναι φιλόδοξοι, ευέλικτοι, με ενέργεια και ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι επίμονοι και στοχεύουν στην επιτυχία τους.

 

  1. Οι Ανεξάρτητοι: Εξαιρετικά συνεπής, δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια, μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε πολλές διαφορετικές λίστες του Excel και νιώθουν άνετα όταν εργάζονται ατομικά.

 

  1. Οι Κοινωνικοί: Θα τους συναντήσετε κατεξοχήν σε ρόλους Επικοινωνίας και Marketing, διαβάζουν ποικίλα άρθρα του κλάδου τους, είναι εξοικειωμένοι με τα social media, έχουν συναισθηματική νοημοσύνη και μπορούν να αφουγκραστούν τις ανάγκες του δέκτη.

 

  1. Οι Original Thinkers: Μια από τις βασικότερες δεξιότητες αυτών των εργαζομένων είναι η αναλυτική σκέψη και η ικανότητα τους να σκέφτονται δημιουργικά και να αναζητούν την καινοτομία. Είναι δημιουργικοί και νιώθουν άνετα στο να εκφράσουν τις πρωτοβουλίες τους κατά τη διάρκεια ενός brainstorming για ένα καινούριο project.

 

  1. Οι Οργανωτικοί: Είναι οι συνάδελφοι που μπροστά σε μια υπέροχη ιδέα, θα αφουγκραστούν το πόσο ρεαλιστική είναι στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Η επίλυση προβλημάτων αλλά και τα problem-solving skills είναι κάποια από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους στον τρόπο που εργάζονται.

 

Σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά κάθε μιας από τις προαναφερθείσες προσωπικότητες, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι ταιριάζουμε λίγο περισσότερο σε κάθε μια από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, η ποικιλομορφία στο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία της κάθε ομάδας και του κάθε project!