Έχει αναφερθεί σε πολλά άρθρα ότι η δικτύωση για τη εύρεση εργασίας αποτελεί μια από τις επιλογές που μπορεί να βοηθήσει έναν υποψήφιο για να βρει την επόμενη εργασία του.

Αν έχουμε διαμορφώσει ένα επαγγελματικό η προσωπικό δίκτυο εφόσον βρισκόμαστε στην αναζήτηση εργασίας τώρα είναι η στιγμή να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο να συλλέγουμε επαγγελματικές κάρτες ή να συνδεόμαστε με επαγγελματίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να αξιοποιηθούν αυτές οι επαφές θα πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια επικοινωνία (γραπτή ή προφορική) κατά την οποία θα ενημερώνουμε και για τις θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν χωρίς να υπάρχει φόβος ότι θα παρεξηγηθούμε. Διαφορετικά με το αναπτύσσουμε απλά ένα δίκτυο επαφών χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κάποιας επικοινωνίας δεν θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει την προσπάθεια μας.

Επίσης, αν κάποια από τις επαφές μας γνωρίζει για την ύπαρξη κάποιας νέας θέσης εργασίας δεν θα δώσει κάποια σχετική ενημέρωση αν δεν γνωρίζει για ενδιαφέρον μας.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας δικτύωση συνδεθείτε με το group της Randstad στο LinkedIn.