Δουλειά

5 τρόποι για διατήρηση της προσοχής στη δουλειά

Ο χρόνος είναι γεγονός πως είναι πολύτιμος. Ο χρόνος που βρισκόμαστε στη δουλειά, λοιπόν, πρέπει να είναι παραγωγικός για να προλαβαίνουμε τις υποχρεώσεις μας εντός προθεσμιών. Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό να παραμένουμε προσηλωμένοι και να μην αποσπάται εύκολα η προσοχή μας. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε 5 εύκολους τρόπους ώστε να διατηρούμε την προσοχή μας σε υψηλά επίπεδα κατά τις ώρες εργασίας.

  1. Διατηρείτε το γραφείο σας καθαρό και τακτοποιημένο. Μην αφήνετε πολλά αντικείμενα έξω από τα συρτάρια και οργανώστε σωστά τα έγγραφα που χρειάζεστε. Τα περιττά βάλτε τα αλλού ή απλά πετάξτε τα.
  2. Έχετε κάποια -υγιεινά κατά προτίμηση!- σνακς και νερό, καφέ, τσάι, κτλ. κοντά σας προκειμένου να μη χρειάζεται να διακόπτετε συχνά την εργασία σας. Τα διαλείμματα είναι καλά, αλλά όταν γίνονται σποραδικά.
  3. Προγραμματίστε τον χρόνο που θα αφιερώνετε για να απαντάτε σε emails. Σε αυτό το διάστημα απαντήστε στα σημαντικότερα και αφήστε να λιγότερο σημαντικά για όταν θα είστε περισσότερο κουρασμένοι.
  4. Εάν υπάρχει δυνατότητα -και εάν δε σας αποσπά τελικά την προσοχή!-, ακούστε μουσική που σας βοηθά να συγκεντρώνεστε και να γίνεστε πιο δημιουργικοί. Φυσικά με ακουστικά για να μην επηρεάζονται οι συνάδελφοί σας.
  5. Ασχοληθείτε, εάν το θέλετε, με το Facebook και τα προσωπικά emails όταν χρειάζεστε διάλειμμα και όχι κατά τη διάρκεια παραγωγικών ωρών απασχόλησης.

Βρείτε δουλειά από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα