Σύμφωνα με τα μηνύματα και τα δεδομένα που λαμβάνουμε από τους υποψήφιους για εργασία, η αγορά εργασίας δείχνει ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και φέτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι αναζητούν απασχόληση θα πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους και την ενέργεια τους για να πετύχουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους .  Πως θα προκύψει όμως η επόμενη εργασία μας;

Θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και με πλάνο  χωρίς να στέλνουμε το βιογραφικό μας σε θέσεις εργασίας που δεν πληρούμε τα  προαπαιτούμενα προσόντα.

Εφόσον δεν προκύπτει θετικό αποτέλεσμα ίσως να πρέπει να αλλάξουμε μέθοδο και τρόπο στην  αναζήτηση εργασίας .

Θα χρειαστεί να λειτουργήσουμε πέρα από τα  συνηθισμένα . Αν υπάρχει μια θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει μπορούμε να μάθουμε για παράδειγμα το όνομα του ανθρώπου που την χειρίζεται και να επικοινωνήσουμε απευθείας μαζί του ;

Δημιουργήστε το ηλεκτρονικό βιογραφικό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με προσοχή για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τον εργοδοτών που πλέον για τις αγγελίες εργασίας τους δεν χρησιμοποιούν μόνο τις εφημερίδες.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που απαιτεί οργάνωση, υπομονή και διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων για αύξηση των πιθανοτήτων μας για να βρούμε εργασία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εύρεση εργασίας από το www.randstad.gr