Διεκδικείστε τη θέση εργασίας που θέλετε. Εκμεταλευτείτε το βιογραφικό σας.

Στο κυνήγι να ψάξουμε όλες τις αγγελίες με σκοπό να βρούμε την καλύτερη θέση εργασίας και να ξεκινήσουμε την καριέρα που θα επιθυμούσαμε  ξεχνάμε, πολλές φορές, ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας είναι η σωστή οργάνωση και εκμετάλλευση του βιογραφικού μας.

Καταρχήν, αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν, όσον αφορά το βιογραφικό, είναι ότι μετράει η ποιότητα του βιογραφικού και όχι απαραίτητα η πληθώρα των στοιχείων. Σύμφωνα με αυτή την αρχή,  κατά την αναζήτηση εργασίας, ιδιαίτερη σημασία έχει τα στοιχεία που αναγράφονται στο βιογραφικό να είναι επιλεγμένα με πολύ μεγάλη προσοχή (για παράδειγμα τα στοιχεία του υποψηφίου και η εργασιακή του εμπειρία πρέπει να αναγράφονται όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Αντίθετα, τα ενδιαφέροντα που δε σχετίζονται άμεσα με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας θα χρειαστεί να αξιολογήσουμε την χρησιμότητα τους και το αν δίνουν αξία στην θέση εργασίας για την οποία θα στείλετε το βιογραφικό σας.

Το επόμενο βήμα, που θα οδηγήσει πιο κοντά στην καριέρα που ονειρευόμαστε, είναι η προώθηση του βιογραφικού στον Υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας στην οποία έχετε βρει τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει.  Για να αποφύγουμε πιθανά λάθη αλλά και για να έχουμε μια εικόνα των ενεργειών που έχουμε ολοκληρώσει έως τώρα, μπορείτε να κρατήσετε ένα αρχείο με τις θέσεις εργασίας στις οποίες έχετε στείλει ή σκοπεύετε να στείλετε βιογραφικό και τις λεπτομέρειες που τις αφορούν όπως: τα στοιχεία του παραλήπτη, το αν η συγκεκριμένη αγγελία, στην οποία περιγράφεται η θέση εργασίας, έχει αναρτηθεί σε ένα ή περισσότερα μέσα ενημέρωσης, ο βαθμός που συμπίπτουν οι απαιτήσεις της θέσης εργασίας με τις γνώσεις σας και την εργασιακή σας εμπειρία κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προώθηση του βιογραφικού μας προκειμένου να καλύψουμε κάποια θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει.

Η σωστή αξιοποίηση του βιογραφικού θα ενισχύσει τις πιθανότητες που έχουμε να καλύψουμε τη θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα