Έχετε αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας για οποιοδήποτε λόγο; Πιστέψτε στον εαυτό σας και διεκδικείστε τη δουλειά που θέλετε! Είναι δεδομένο ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν αλλάξει και η εποχή που οι εργαζόμενοι εισέρχονταν σε κάποιο χώρο εργασίας από την αρχή της καριέρας τους και παρέμεναν μέχρι τη σύνταξη έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σύμφωνα με προβλέψεις, σχετικά με τα σύγχρονα δεδομένα της αγοράς εργασίας, ο εργαζόμενος θα αλλάζει εργασιακό χώρο γύρω στις τρεις φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής του ζωής. Γι’ αυτό και αν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας έχοντας ήδη αρκετή εργασιακή εμπειρία, θα πρέπει να οργανωθείτε σωστά και να κινηθείτε με πρόγραμμα αλλά και αυτοπεποίθηση.

Καταρχήν, όταν συντάσσεται το βιογραφικό σας δώστε έμφαση στις δραστηριότητες με τις οποίες είχατε ασχοληθεί στην αμέσως προηγούμενη εργασία σας.

Ανανεώστε την εμφάνιση σας. Μην ξεχνάτε ότι η εμφάνιση, σε μία συνέντευξη για δουλειά δημιουργεί την πρώτη εντύπωση.

Τέλος, εξοικειωθείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αποτελούν το σύγχρονο τρόπο αναζήτησης εργασίας αλλά και αναζήτησης προσωπικού από τους εργοδότες. Δημιουργήστε την προσωπική σας σελίδα στο LinkedIn η οποία θα πρέπει να διακατέχεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό και δώστε την ευκαιρία σε πιθανούς σας εργοδότες αλλά και headhunters να σας ανακαλύψουν!

Και μην ξεχνάτε, δε μπορούμε να ελέγξουμε τις αλλαγές στα δεδομένα της αγοράς εργασίας αλλά μπορούμε να αναλάβουμε δράση για να φέρουμε την καριέρα μας στο επίπεδο που θέλουμε!