Την καλοκαιρινή περίοδο, η ατμόσφαιρα στο γραφείο είναι πάντα πιο ήσυχη από ότι συνήθως. Πολλές φορές ακόμη και οι “παραδοσιακές” συνεντεύξεις ή συναντήσεις, λαμβάνουν διαφορετικό χαρακτήρα με το να πραγματοποιούνται σε κάποιον εξωτερικό χώρο, ο οποίος σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό. Ακόμη και εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο παραπάνω για να ασχοληθείτε με ζητήματα που ίσως να είχατε παραμελήσει λόγω του φορτωμένου προγράμματος σας. Γιατί όμως να μην αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και στην αναζήτηση εργασίας ή μιας νέας επαγγελματικής ευκαιρίας;


Συχνά, επικρατεί η άποψη ότι το καλοκαίρι δεν είναι μία καλή περίοδος για αναζήτηση μιας νέας επαγγελματικής προοπτικής, καθώς- όπως οι υποστηρικτές της άποψης αυτής θεωρούν- οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν και δεν χειρίζονται με τον ίδιο ρυθμό projects, τα οποία  δημιουργούν την ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας.


Σταματά η διαδικασία προσλήψεων το καλοκαίρι;

Η αλήθεια είναι πως οι εταιρείες στελέχωσης δεν έχουν τη δυνατότητα να “κλείσουν” τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς υπάρχουν αρκετές ανάγκες των πελατών τους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό ίσως είναι πιο έντονο στη χώρα μας, όπου το καλοκαίρι είναι στενά συνυφασμένο με τον τουρισμό, ο οποίος δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.


Συνεπώς, το καλοκαίρι, είναι μία καλή περίοδος για να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία προσλήψεων ή ενδεχομένως να επικοινωνήσετε ξανά με κάποιον σύμβουλο που είχατε επαφή το χειμώνα για να συζητήσετε σχετικά με νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε, εάν οι υπεύθυνοι προσλήψεων χειρίζονται κάποια θέση, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί η στελέχωση της.


Σκεφτείτε άλλωστε, ότι εάν οι περισσότεροι θεωρούν  πώς η διαδικασία προσλήψεων δεν είναι τόσο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, οι σύμβουλοι προσλήψεων δέχονται λιγότερες αιτήσεις, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες επιτυχίας της δικής σας αίτησης να αυξάνονται.


Μία πρόσφατη έρευνα στοιχείων προσλήψεων της τελευταίας δεκαετίας, έδειξε πώς ο μήνας με τις λιγότερες προσλήψεις είναι ο Δεκέμβριος ενώ ο Ιούνιος, ανακηρύχθηκε από την εν λόγω έρευνα, ως ο μήνας κατά τον οποίο καλύφθηκαν οι περισσότερες θέσεις από τις εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού.


Καθώς οι υποψήφιοι προχωρούν σε αναζήτηση εργασίας, ένα συχνό εμπόδιο που συναντούν είναι το να βρουν λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα προκειμένου να διεκπεραιώσουν μία συνέντευξη με έναν νέο εργοδότη. Αυτό, πολλές φορές, προκαλεί ένα αίσθημα αμηχανίας στην τρέχουσα εργασία τους, καθώς συνήθως χρειάζεται να ζητήσουν (ολιγόωρη) άδεια. Την καλοκαιρινή περίοδο, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα γύρω από αυτό το ζήτημα, καθώς ο εργοδότης σας, είναι ενδεχομένως  πιο ανοιχτός στο να πάρετε άδεια, αφού και στη δική σας εργασία δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση χρόνου για τα projects  που έχετε αναλάβει.


Σκεφτείτε ξανά: Μήπως το καλοκαίρι τελικά είναι ιδανικότερη περίοδος για αναζήτηση εργασίας; Αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας στη ανανέωση του βιογραφικού σας, κάντε μία έρευνα στην αγορά για τις νέες θέσεις εργασίας που “τρέχουν” αυτή την περίοδο και ετοιμαστείτε για το επόμενο επαγγελματικό βήμα στην καριέρα σας, ενώ οι υπόλοιποι θα ετοιμάζονται απλώς για τις διακοπές τους.


Η Randstad, χειρίζεται και αυτό το καλοκαίρι πολυάριθμες θέσεις εργασίας για περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Σας προτείνουμε λοιπόν, να δείτε τις ανοικτές θέσεις που χειριζόμαστε και να κάνετε την αίτηση σας!