Βιογραφικό

Όσο σημαντικό είναι να έχει κάποια στοιχεία το βιογραφικό σας προκειμένου να ξεχωρίσει θετικά, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην περιλαμβάνει λάθος στοιχεία, που θα σας κοστίσουν πολύ περισσότερο κατά την αναζήτηση εργασίας.

Τι στοιχεία μπορούν να είναι εκείνα που θα κάνουν αρνητική εντύπωση σε κάποιον εργοδότη αποτρέποντάς τον από το να σας καλέσει για συνέντευξη εργασίας; Δείτε παρακάτω 3 αρνητικά στοιχεία που αφορούν την εμφάνισή του:

  1. Το βιογραφικό σας είναι πάνω από δύο σελίδες και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει πως δε γνωρίζετε τι είναι σημαντικό και τι όχι. Επίσης όταν γίνεται μια πρώτη ανάγνωση από τον υπεύθυνο επιλογής προσωπικού θα πρέπει να μην κουράζουμε με περιτές πληροφορίες , αλλά μεσα στις πρώτες σελίδες να έχουμε καταφέρει να τον κερδίσουμε.
  2. Γράφετε το βιογραφικό σας σε κείμενο ως εξιστόρηση γεγονότων, χωρίς να υπάρχει κάποια μορφωποιήση για να ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες του. Δεν είναι καθόλου πρακτικό.
  3. Χρησιμοποιείτε διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα, και δεν υπάρχει καμία στοίχηση. Αυτό δεν δείχνει ότι το βιογραφικό σας είναι ένα επαγγελματικό έγγραφο, αλλά κάτι που ετοιμάσατε πρόχειρα.
  4. Στέλνετε το βιογραφικό σας χωρις πριν να έχετε κοιτάξει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι σωστά γραμμένα. Μαλλον έτσι ακόμα και άν σας επιλέξουν, δεν θα μπορούν να σας καλέσουν για μία συνέντευξη εργασίας.
  5. Στέλνετε βιαστικά το βιογραφικό σας χωρίς να τσεκάρετε για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

Νέες θέσεις εργασίας έχουν δημοισευθεί και σας περιμένουν. Ανανεώστε το βιογραφικό σας και καταχωρήστε το στο www.randstad.gr/ο_λογαριασμός_μου/εγγραφή/εγγραφή.htm.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα