Βιογραφικό

Πώς, λοιπόν, θα πρέπει να είναι γραμμένο το βιογραφικό σας ώστε να θεωρηθεί ταιριαστό και επαρκές για τη θέση απασχόλησης για την οποία το στέλνετε;

  1. Καταβάλλετε προσπάθεια  για να συντάξετε το βιογραφικό σας. Μην το θεωρείτε εύκολο και το αφήνετε για την τελευταία στιγμή. Χρειάζεται χρόνο προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν επαγγελματικό, ελκυστικό και αντιπροσωπευτικό του καλύτερού σας εαυτού.
  2. Σιγουρευτείτε πως γράφετε ένα περιεκτικό και σχετικό με τη θέση βιογραφικό. Μην μακρηγορείτε και μην πλατειάζετε χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Οι πολλές λεπτομέρειες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περιττές και σπαταλούν τον χρόνο του συμβούλου που λαμβάνει τα βιογραφικά.
  3. Προσαρμόστε το βιογραφικό σας ανάλογα με τη θέση εργασίας για την οποία αιτείστε. Προβάλλετε τις πληροφορίες που ταιριάζουν με την εκάστοτε δουλειά, και περιορίστε τις πληροφορίες που δεν έχουν άμεση σχέση.
  4. Γράψτε για τα επιτεύγματά σας. Συχνά μπορεί να αναφέρουμε όλες τις αρμοδιότητες που έχουμε σε κάποια θέση εργασίας και να ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε το βασικότερο: τα επιτεύγματά μας.
  5. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες. Διορθώστε τυχόν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, ελέγξτε την αναλογία στη δομή και την εμφάνιση.

Στο www.randstad.gr/blog/ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό και στο www.randstad.gr/ο_λογαριασμός_μου/εγγραφή/εγγραφή.htm θα μπορέσετε να εγγραφείτε στη Randstad και να αποστείλετε το βιογραφικό σας.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα