Βιογραφικό

Οι συστάσεις

Ετοιμάσατε το βιογραφικό σας και είστε στο τέλος; Σε αυτό το σημείο του βιογραφικού συνήθως μπαίνει η φράση «Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν», που σημαίνει πως ο υποψήφιος μπορεί να παρέχει στον μελλοντικό του εργοδότη κάποιες συστάσεις από πρώην εργοδότες, συναδέλφους, καθηγητές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε κάτι σημαντικό.

Το κομμάτι των συστάσεων μπορεί να φαίνεται απλό -και μπορεί πράγματι να είναι για πολλούς-, είναι, όμως, πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι που επιλέγουμε για να μιλήσουν για εμάς, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, τη συνεργασία μας μαζί τους, είναι ιδιαίτερης σημασίας να μας βλέπουν λίγο-πολύ με τον τρόπο που εμείς πιστεύουμε πως μας βλέπουν.

Δεν αρκεί απλά να μας συμπαθούν. Πρέπει να μας έχουν δει να προσπαθούμε πραγματικά και να φέρνουμε εις πέρας με επιτυχία κάποιο σημαντικό project, ώστε να μπορούν να μιλήσουν και για τις ικανότητές μας.

Σιγουρευτείτε πως οι άνθρωποι που θεωρείτε πως μπορούν να δώσουν συστάσεις για εσάς θέλουν και να το κάνουν, και ενημερώστε τους για αυτό το ενδεχόμενο. Φερθείτε με επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια, υποστηρίξτε ανάλογα εσάς και το βιογραφικό σας.

Για να ετοιμάσετε ένα ελκυστικό βιογραφικό διαβάστε τα άρθρα στο www.randstad.gr/blog

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα