Βιογραφικό σημείωμα

Βιογραφικό: Τα στοιχεία επικοινωνίας

Το βιογραφικό σας είναι έτοιμο και εσείς ετοιμάζεστε να το στείλετε. Πριν το στείλετε, όμως, έχετε δώσει τη σημασία που πρέπει στα στοιχεία επικοινωνίας; Πόσο εύκολο το κάνετε για κάθε μελλοντικό εργοδότη σας το να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας;

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να προσπαθεί ο σύμβουλος hr να έρθει σε επικοινωνία με κάποιον υποψήφιο και να μην το καταφέρνει. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί το τηλέφωνο επικοινωνίας που αναφέρεται στο βιογραφικό δεν είναι αυτό που έχει πάντα μαζί του ο υποψήφιος ή γιατί η διεύθυνση email δεν είναι αυτή που συνήθως χρησιμοποιεί. Ή μπορεί να είναι παλιά και να μην ισχύουν, αλλά να μην έχουν ανανεωθεί.

Αυτό μπορεί να κάνει αρνητική εντύπωση στον σύμβουλο hr, καθώς ο χρόνος του είναι πραγματικά πολύτιμος. Και κάτι τέτοιο μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα (να σταματήσει να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του) ή μακροπρόθεσμα (να θεωρηθεί ως μειονέκτημά του κατά τη διαδικασία επιλογής) αρνητική επίπτωση για τον υποψήφιο.

Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να είναι ανανεωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας στο βιογραφικό του και ο υποψήφιος να τσεκάρει το λιγότερο καθημερινά όλους τους τρόπους επικοινωνίας μιας εταιρίας μαζί του, προκειμένου να μην αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ετοιμάστε το βιογραφικό σας με συμβουλές που θα βρείτε στο www.randstad.gr/blog

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα