Ενδιαφέρεστε για θέσεις εργασίας στον τομέα του IT; Εργάζεστε ήδη στο χώρο της τεχνολογίας και θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το βιογραφικό σας.

Όσο πρακτικός κι αν είναι ο επαγγελματικός κλάδος της τεχνολογίας, ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο βιογραφικό μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες σας να προσληφθείτε στη δουλειά των ονείρων σας. Διαβάστε λοιπόν πώς να προσαρμόστε το βιογραφικό σας στον κλάδο της πληροφορικής.

Τι να συμπεριλάβετε στο IT βιογραφικό σας

Δε χρειάζεται να είστε λάτρης της θεωρητικής επιστήμης ωστόσο μια μικρή εισαγωγική παράγραφος στο βιογραφικό είναι απαραίτητη ακόμα και για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Το να περιγράψετε στον recruiter τι κάνετε, ποια είναι η εμπειρία σας και ποια είναι η φιλοδοξία σας θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε.

Μόλις ολοκληρώσετε την παράγραφο, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ενότητες με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο σας, την επαγγελματική εμπειρία, τις πιστοποιήσεις που έχετε και σχετικά ενδιαφέροντα και hobbies με τη θέση εργασίας που στοχεύετε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε τα εξής:

 

  • Προσαρμόστε το βιογραφικό σας στον κλάδο της τεχνολογίας χρησιμοποιώντας γλώσσα που αποδεικνύει ότι γνωρίζετε τον κλάδο
  • Κρατήστε το βιογραφικό συμπυκνωμένο και όχι εκτενέστερο από δυο σελίδες εκτός κι αν έχετε κάτι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρετε
  • Ελέγξτε το ξανά και ξανά κρατήστε το απλό και διορθώστε τυχόν συντακτικά ή γραμματικά λαθάκια που σας έχουν ξεφύγει.

Σχετικά με την εμπειρία σας

Θέλετε να εργαστείτε στον κλάδο της πληροφορικής συνεπώς σιγουρευτείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλη σας στην επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο της τεχνολογίας. Ποιο συγκεκριμένο software έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στην εργασία σας και γνωρίζετε καλά; Υπάρχουν κάποια operating systems που γνωρίζετε; Ποιες είναι οι τεχνολογικές σας δεξιότητες; Έχετε παρακολουθήσει κάποιο σχετικό σεμινάριο ή έχετε συμμετάσχει σε εργαστήριο; Έχετε εργαστεί στον κλάδο της εξυπηρέτησης πελατών στον τομέα της πληροφορικής; Ό,τι σχετικό έχετε κάνει φροντίστε να το αναδείξετε.

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι και για τον κλάδο της πληροφορικής τα soft skills παραμένουν ιδιαίτερα σημαντικά για τους μελλοντικούς εργοδότες. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η ομαδικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι ηγετικές ικανότητες αποτελούν σημαντικά στοιχεία που προτιμά κάθε εργοδότης και μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα ακόμα κι αν δεν έχετε σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία.

 

Ενδιαφέροντα και hobbies

Υπάρχουν κάποιοι recruiters που δεν ενδιαφέρονται για τα ενδιαφέροντα σας εκτός εργασίας αλλά η πλειονότητα θα ήθελε να ξέρει περισσότερα για εσάς ώστε να σχηματίσει μια πιο σφαιρική εικόνα για την προσωπικότητα σας. Παρακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα; Αναφέρετε τη! Να θυμάστε ότι ακόμα κι αν δεν είστε πολύ δραστήριοι, υπάρχουν ενδιαφέροντα που μπορούν να δείξουν πράγματα για εσάς. Παραδείγματος χάριν; Σας αρέσει να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Αυτόν μπορεί να σημαίνει ότι είστε κι εσείς ομαδικοί παίκτες και η ομαδικότητα είναι σημαντική για εσάς.

 

Ετοιμάσατε το βιογραφικό σας; Επισκεφτείτε όλες τις νέες αγγελίες εργασίας της Randstad και κάντε αίτηση σε όσες σας ταιριάζουν.