Αξιολόγηση προσωπικού

Η αξιολόγηση προσωπικού είναι η διαδικασία που ακολουθείτε από τις περισσότερες εταιρίες  για την εύρεση και επιλογή προσωπικού. Για κάποιους όμως υποψηφίους η συγκεκριμένη διαδικασία προκαλεί  ανησυχία και νευρικότητα, κάτι το οποίο μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά δεν δώσει την δυνατότητα σε κάποιους να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες σε ένα εργοδότη. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλεται το άγχος και τη νευρικότητα σας:

  • Πριν από την συνέντευξη εργασίας με ένα εργοδότη ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για την εταιρία και τη δραστηριότητα της. Βρείτε την ακριβή διεύθυνση, τον χρόνο που απαιτείται, αλλά και το μέσο που θα χρειαστείτε για να πάτε στη συνάντηση σας.

  • Διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες που καταγράφονται στην θέση εργασίας και προσπαθήστε να προετοιμαστείτε για πιθανές ερωτήσεις.

  • Διαβάστε το βιογραφικό σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζεται όλα τα στοιχεία που έχετε καταγράψει, καθώς και αυτά που ταιριάζουν με την θέση εργασίας για την οποία θα κάνετε συνέντευξη.

  • Κάντε πρόβες σχετικά με την γλώσσα του σώματος κα τον τόνο της φωνής σας.

  • Αν χρειαστεί να κάνετε τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στις ερωτήσεις που γνωρίζετε, έτσι ώστε να έχετε σωστά αποτελέσματα. Το να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε όλες τις ερωτήσεις με λανθασμένες όμως απαντήσεις δεν θα σας βοηθήσει  να ολοκληρώσετε με επιτυχία μια τέτοια αξιολόγηση.

Τέλος σχετικά με συμβουλές για την εύρεση εργασίας μπορείτε να ενημερωθείτε από τα άρθρα που θα βρείτε στο  www.randstad.gr/blog

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα