Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να πρέπει να αντιμετωπίσεις στην εργασία σου ένα λάθος που προέκυψε ως αποτέλεσμα τις δική σου δουλείας. Τα συναισθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να διαφέρουν από πίκρα μέχρι φόβο ότι θα χάσουμε την δουλειά μας.

Παρακάτω καταγράφουμε μερικά σημεία τα οποία μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία αντίστοιχη περίπτωση.

1. Αναλάβετε την ευθύνη: Πριν ο προϊστάμενος σας ενημερωθεί από τρίτους θα ήταν προτιμότερο να τον ενημερώσετε εσείς και να αναλάβετε την ευθύνη. Δώστε όλες τις λεπτομέρειες και παρουσιάστε τον τρόπο αντιμετώπισης.

2. Δικαιολογίες: Το να προσπαθήσετε να δηλώσετε ότι δεν φταίγατε εσείς για ότι συνέβη θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Επιπλέον κινδυνεύετε να θεωρηθείτε ότι δεν είστε ειλικρινείς και ότι προσπαθείτε να αποφύγετε τις ευθύνες σας.

3. Επικεντρωθείτε: στην επίλυση του προβλήματος . Μόλις ολοκληρώσετε την ανάλυση του προβλήματος θα πρέπει να προετοιμάσετε το σχέδιο σας ή τις προτάσεις σας για την αντιμετώπιση του, έτσι ώστε να απαλλάξετε τον προϊστάμενο σας από την πίεση στο να βρει την λύση που απαιτείτε.

4. Μην αφήνετε το εαυτό σας να επηρεαστεί: Επειδή στην εργασία προφανώς θα υπάρχουν και άλλες ώρες στις οποίες πρέπει να εργαστείτε μην αφήνετε μία κατάσταση να σας επηρεάσει για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν αισθάνεστε ότι έχει πέσει η ψυχολογία σας μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για ένα καφέ ή να πάρετε λίγο αέρα για να μπορέσετε να επανέλθετε σε φυσιολογικούς ρυθμούς .